Μετασχηματισμοί της Ευρώπης

Δοκίμια προς τιμήν του Λουκά Τσούκαλη
Εκδότης:
Αλεξάνδρεια
Έτος:
2022
ISBN:
9789602219560
Σελίδες:
384
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μετασχηματισμοί της Ευρώπης
Τιμή εκδότη:€26,50
Η τιμή μας: €23,85
στο καλάθι
Μετασχηματισμοί της Ευρώπης
Οι Μετασχηματισμοί της Ευρώπης είναι το κεντρικό θέμα αυτού του συλλογικού έργου, το οποίο φέρνει σε επαφή κορυφαίους πανεπιστημιακούς και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής. Με τις γεωπολιτικές τεκτονικές πλάκες να μετατοπίζονται, τη βιωσιμότητα του δυτικού οικονομικού μοντέλου να απειλείται σοβαρά και τις εσωτερικές έριδες στην Ευρώπη να βαθαίνουν, η πρόθεσή μας είναι να εξετάσουμε τα μεγάλα ζητήματα υπό το πρίσμα της «μεγάλης εικόνας».

Αντλούμε συμπεράσματα από τον τρόπο που η Ευρώπη ανταποκρίθηκε ή δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις αλλεπάλληλες κρίσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια τόσο στο εσωτερικό της όσο και εκτός αυτής, επιχειρούμε να κατανοήσουμε τι διακυβεύεται και εξετάζουμε εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις. Όλοι οι συντελεστές αυτού του βιβλίου διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία και ευρέως αναγνωρισμένες γνώσεις σε ένα μεγάλο φάσμα ζητημάτων που αφορούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τον ρόλο της Ευρώπης στον κόσμο. Δεν περιορίζονται στα στεγανά της πανεπιστημιακής και επαγγελματικής τους κατάρτισης αλλά, ως κορυφαίοι αναλυτές και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής –μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται δύο πρώην πρωθυπουργοί και ένας Αμερικανός πρώην πρέσβης στην ΕΕ– συνεισφέρουν διαφορετικές οπτικές. Συναντιούνται ως φίλοι, συνάδελφοι και πρώην φοιτητές του Λουκά Τσούκαλη, τιμώντας το ερευνητικό του έργο και τη συνολική προσφορά του στην ευρωπαϊκή δημόσια σφαίρα.

Ο τόμος διαιρείται σε τρία μέρη. Το πρώτο πραγματεύεται ζητήματα δημοκρατίας και ευημερίας. Το δεύτερο μέρος καταπιάνεται με τις πιο σημαντικές αλλαγές που επήλθαν στην ευρωπαϊκή ισορροπία δυνάμεων, καθώς και στην ισορροπία μεταξύ των θεσμών. Το τρίτο μέρος εξετάζει τις αλλαγές που συντελέστηκαν στο παγκόσμιο σύστημα και τον ρόλο που διαδραματίζει και θα μπορούσε να διαδραματίσει σε αυτό η Ευρώπη.

Κείμενα: Anand Menon, Nathalie Tocci, Γιώργος Παγουλάτος, Yves Mény, Xavier Prats Monné, Wolfgang Wessels, Vivien A. Schmidt, Ngaire Woods, Matthew Bevington, André Sapir, Jean Pisani-Ferry, Jacques Rupnik, Herman Van Rompuy, Helen Wallace, Enrico Letta, Brigid Laffan, Anthony Gardner, Νίκος Κουτσιαράς


Τίτλος βιβλίου:Μετασχηματισμοί της Ευρώπης
Υπότιτλος βιβλίου:Δοκίμια προς τιμήν του Λουκά Τσούκαλη
Εκδότης:Αλεξάνδρεια
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Γεμελιάρης, Χρήστος (Μεταφραστής)
Παγουλάτος, Γιώργος (Επιμελητής)
Κουτσιαράς Νίκος (Επιμελητής)
Wallace Helen (Επιμελητής)
ISBN:9789602219560
Σειρά εκδότη:Πολιτικά
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2022
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες