Θεολογική και χημική επισκόπηση της Ανάστασης του Λαζάρου και του Χριστού σύμφωνα με το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο

Εκδότης:
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Έτος:
2022
ISBN:
9789604662630
Σελίδες:
250
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θεολογική και χημική επισκόπηση της Ανάστασης του Λαζάρου και του Χριστού σύμφωνα με το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο
Τιμή εκδότη:€12,72
Η τιμή μας: €11,45
στο καλάθι
Θεολογική και χημική επισκόπηση της Ανάστασης του Λαζάρου και του Χριστού σύμφωνα με το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο
Το βιβλίο αποτελεί συγγραφικό έργο των Θ. Μαυρομούστακου και Σ. Δεσπότη, Καθηγητών Χημείας και Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, αντίστοιχα, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και στόχος του είναι η σύζευξη της Θεολογικής και Επιστημονικής γνώσης. Είναι προϊόν έρευνας και βεβαίως επισταμένης μελέτης των Πηγών του Χριστιανισμού από δύο διαφορετικές οπτικές αγωνίες, πάντα όμως με κοινή αγωνία την ανακάλυψη της Αλήθειας, η οποία και ελευθερώνει όταν κάποιος δεν την πληροφορείται απλώς αλλά την «κοινωνεί» (Κατά Ιωάννη 8:32).
Οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι τα καινοδιαθηκικά κείμενα περιέχουν πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να δώσουν αφόρμηση μελέτης όχι μόνο Θεολογικής αλλά και Επιστημονικής. Ειδικότερα η εστίαση αφορά τις Αναστάσεις του Λαζάρου και Κυρίου Ιησού Χριστού. Σημειώσεις του Ευαγγελιστή ότι το νεκρό σώμα του Λαζάρου όζει τεκμηριώνονται λόγω των τοξικών και δύσοσμων ουσιών, οι οποίες εκλύονται από την αποδόμηση του νεκρού. Η ανάσταση του Κυρίου Ιησού επίσης τεκμηριώνεται από το Κατά Ιωάννη, επειδή τα εντυλιγμένα οθόνια δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν μόνα. Οι εξαιρετικές φυσικοχημικές ελκτικές δυνάμεις, οι οποίες αναπτύσσονται από το λινό ύφασμα ταφής, τα εκατό λίτρα μίγματος σμύρνης και αλόης προς το νεκρό σώμα του Χριστού, δεν επέτρεπαν την κλοπή μόνο του νεκρού σώματος.
Σημαντική προσπάθεια έγινε ώστε να εξηγηθεί το φυσικό και πιθανό συμβολικό νόημα των αριθμών, οι οποίοι εμπλέκονται στα υπό μελέτη ευαγγελικά κείμενα του Κατά Ιωάννην Ευαγγελίου. Το συμπέρασμα, που εξάγεται, είναι ότι αυτοί δεν τέθηκαν τυχαία στα κείμενα, αλλά αποτελούν σηματοδότες σημαντικότατων θεολογικών μηνυμάτων. Η ποσότητα, την οποία εκφράζουν οι αριθμοί αυτοί, μάλιστα είναι καθοριστική στην εξαγωγή κρίσιμων συμπερασμάτων και από την πλευρά της Χημείας.
Το βιβλίο είναι γραμμένο με εύληπτη γλώσσα ώστε να είναι κατανοητό από κάθε εγγράμματο αναγνώστη, χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Κάποιοι ελάχιστοι τύποι χημικών ενώσεων ή κάποια μικρά επιστημονικά τμήματα σίγουρα δεν είναι καθοριστικά στην κατανόηση του κειμένου.
Τίτλος βιβλίου:Θεολογική και χημική επισκόπηση της Ανάστασης του Λαζάρου και του Χριστού σύμφωνα με το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο
Εκδότης:Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Συντελεστές βιβλίου:Δεσπότης Σωτήριος Σ. (Συγγραφέας)
Μαυρομούστακος Θωμάς (Συγγραφέας)
ISBN:9789604662630
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2022
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες