Η διδακτική της ιστορίας

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με βάση της αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διδασκαλία των γλωσσών
Εκδότης:
University Studio Press
Έτος:
2007
ISBN:
9789601216409
Σελίδες:
101
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η διδακτική της ιστορίας
Τιμή εκδότη:€10,00
Η τιμή μας: €10,00
στο καλάθι
Η διδακτική της ιστορίας
Το βιβλίο αυτό, όπως δηλώνει και ο τίτλος, πραγματεύεται τη δυνατότητα μεταφοράς των βασικών αρχών, που προτείνει το Συμβούλιο της Ευρώπης, για τη διδασκαλία των γλωσσών, στη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας.

Η επιλογή του θέματος αυτού οφείλεται τόσο στη σπουδαιότητά του, όσο και στο προσωπικό μου ενδιαφέρον, το οποίο σχετίζεται και με την ειδικότητά μου, ως καθηγήτριας φιλολόγου στη Μέση Εκπαίδευση και πτυχιούχου ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας του Α.Π.Θ.

Το εγχειρίδιο διαρθρώνεται σε τρία μέρη:
Στο πρώτο μέρος γίνεται μια αναφορά για το μάθημα της Ιστορίας στην Εκπαίδευση σήμερα. Παρατίθενται οι αρχές, οι σκοποί και οι στόχοι για την οργάνωση του μαθήματος της Ιστορίας, παρουσιάζεται ο σχεδιασμός, η μεθόδευση, η διεξαγωγή και η αξιολόγηση της διδασκαλίας της Ιστορίας στη Μέση Εκπαίδευση.
Στο δεύτερο μέρος, παρατίθενται το ιστορικό συστάσεως του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι λειτουργίες, οι αρχές, οι σκοποί, οι στόχοι και τέλος τα συμπεράσματα του Κοινού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών.
Στο τρίτο μέρος εξάγονται συμπεράσματα με βάση τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών που μπορούν να μεταφερθούν στη διδασκαλία της Ιστορίας στη Μέση Εκπαίδευση.

Ελπίζω ότι μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο τόσο στους καθηγητές που διδάσκουν ξένες γλώσσες όσο και σε αυτούς που διδάσκουν Ιστορία, καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία.
Τίτλος βιβλίου:Η διδακτική της ιστορίας
Υπότιτλος βιβλίου:Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με βάση της αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διδασκαλία των γλωσσών
Εκδότης:University Studio Press
Συντελεστές βιβλίου:Βαζούρα, Ζωή Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601216409
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2007
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες