Η πρόκληση του Χίλμπερτ

Εκδότης:
Αλεξάνδρεια
Έτος:
2007
ISBN:
9789602213964
Σελίδες:
366
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η πρόκληση του Χίλμπερτ
Τιμή εκδότη:€28,09
Η τιμή μας: €25,28
Η πρόκληση του Χίλμπερτ
Ο Ντάβιντ Χίλμπερτ υπήρξε πιθανότατα ο κορυφαίος μαθηματικός της γενιάς του κι ένας από τους λίγους που είχαν την ικανότητα να αναμορφώσουν τα μαθηματικά. Συνδύαζε μια εντυπωσιακή τεχνική δεινότητα και μια βαθιά γνώση της λεπτομέρειας με ένα μοναδικό όραμα για την κατεύθυνση και τον προορισμό τούτης της επιστήμης. Αυτός ο σπάνιος συνδυασμός αρετών του επέτρεψε να θέσει τα περίφημα 23 Προβλήματα, που ακόμη σηματοδοτούν την εξέλιξη της.

Πράγματι, ελάχιστα μαθηματικά προβλήματα έχουν το κύρος αυτών που διατύπωσε ο Χίλμπερτ το 1900. Πολλοί μαθηματικοί έγιναν διάσημοι λύνοντας ένα μόνο από αυτά, όπως το τελευταίο θεώρημα του Φερμά. Αρκετά παραμένουν άλυτα, όπως η Υπόθεση Ρίμαν που αντιστάθηκε στα μεγαλύτερα μυαλά του εικοστού αιώνα. Στις αρχές της νέας χιλιετίας, είναι καιρός να δούμε με νέο βλέμμα τα προβλήματα, τον άνθρωπο που τα έθεσε και τους λόγους της μόνιμης επίδρασης που ασκούν στα μαθηματικά.

Το γοητευτικό βιβλίο του Τζέρεμυ Γκρέυ δείχνει ποια είναι η λογική και η σημασία τους, γιατί συγκροτούν την πιο εξέχουσα συλλογή μαθηματικών προβλημάτων και τι έχουν να μας πουν σχετικά με τα κίνητρα που ωθούν τους μαθηματικούς και τα παιχνίδια της φήμης, της επιρροής και της δύναμης που διέπουν τον κόσμο τους.

Η έκδοση περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Χίλμπερτ από το 1900 καθώς και τον πρόλογο στη γαλλική έκδοση του Πιερ Καρτιέ.
Τίτλος βιβλίου:Η πρόκληση του Χίλμπερτ
Τίτλος πρωτότυπου:The Hilbert Challenge
Εκδότης:Αλεξάνδρεια
Συντελεστές βιβλίου:Gray, Jeremy J. (Συγγραφέας)
Μιχαηλίδης Τεύκρος (Μεταφραστής)
ISBN:9789602213964
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες