Γέφυρες μετάβασης

Από το σχολείο στην εργασία και δια βίου ανάπτυξη για άτομα με νοητική αναπηρία
Εκδότης:
Παρισιάνου Α.Ε.
Έτος:
2022
ISBN:
9789605836474
Σελίδες:
194
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γέφυρες μετάβασης
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €19,00
στο καλάθι
Γέφυρες μετάβασης
Τα τελευταία 35 χρόνια έχει επέλθει πολύ σημαντική βελτίωση της κατάστασης των ατόμων με νοητική αναπηρία στην Ελλάδα και η σχετική νομοθεσία τονίζει ιδιαίτερα τη σημασία της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της εργασιακής ένταξης. Ωστόσο, η προσβασιμότητα στην επαγγελματική κατάρτιση και η επακόλουθη υποστήριξη για είσοδο στην αγορά εργασίας εξακολουθούν να είναι πολύ περιορισμένες. Η εργασία, όμως, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τρόπους καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και της προώθησης της ανεξάρτητης διαβίωσης, της αξιοπρέπειας και της διά βίου ανάπτυξης.
Το ανά χείρας βιβλίο θα επιτρέψει σε εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής, ειδικούς παιδαγωγούς, συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, ειδικούς επιστήμονες και θεραπευτές στο πεδίο της εκπαίδευσης, γονείς/κηδεμόνες, φροντιστές και κοινωνικούς εταίρους να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις ιδιαίτερες ανάγκες των προσώπων με αναπηρία. Απεικονίζει εκτενώς τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προοπτικές για τα άτομα με νοητική αναπηρία στην Ελλάδα και παρουσιάζει, επίσης, τις διεθνείς τεκμηριωμένες πρακτικές και τους προβλεπτικούς παράγοντες για την επιτυχή μετάβασή τους στην αγορά εργασίας. Προβάλλει θέματα μετάβασης, προετοιμασίας επαγγελματικής σταδιοδρομίας και διά βίου ανάπτυξης των ατόμων με νοητική αναπηρία, καθώς και οικογενειακής συμβουλευτικής.
Τα ζητήματα αυτά είναι, αν όχι ανύπαρκτα, πολύ σπάνια στην πρόσφατη ελληνόγλωσση βιβλιογραφία και θεωρούμε ότι το παρόν πόνημα έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στον τομέα της Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Τίτλος βιβλίου:Γέφυρες μετάβασης
Υπότιτλος βιβλίου:Από το σχολείο στην εργασία και δια βίου ανάπτυξη για άτομα με νοητική αναπηρία
Εκδότης:Παρισιάνου Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Αντωνίου Αλέξανδρος-Σταμάτιος (Συγγραφέας)
Αλευριάδου, Αναστασία (Συγγραφέας)
Γκιαούρη, Στεργιανή (Συγγραφέας)
ISBN:9789605836474
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2022
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Παιδαγωγική Ψυχολογία

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες