Εξαρτάται: Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2021
ISBN:
9789601698205
Σελίδες:
232
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εξαρτάται: Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση
Τιμή εκδότη:€11,50
Η τιμή μας: €10,35
στο καλάθι
Εξαρτάται: Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση
«Δεν ήμασταν παιδιά εγκαταλειμμένα ή κακοποιημένα, γόνοι διαλυμένης οικογένειας, ούτε τίποτα πλουσιόπαιδα, που από την ευμάρεια οδηγούνται στην πλήξη και στους πειραματισμούς με τα διάφορα. Κοντολογίς, δεν ανταποκρινόμασταν σε κανένα από τα στερεότυπα που περιγράφονται ως οικογενειακό περιβάλλον των εξαρτημένων. Συνηθισμένοι άνθρωποι οι γονείς μας, τα παιδικά μας χρόνια χορτάτα από παιχνίδι στους χωματόδρομους της γειτονιάς. Στα εμβληματικά 60s εσύ, εγώ στα 70s, της μεταπολίτευσης καημένη γενιά. Αργότερα κατάλαβα πως αυτό που σου (μας) συνέβη μπορεί να συμβεί στον καθένα».
Τι σημαίνει να έχεις στο στενό σου περιβάλλον έναν άνθρωπο παγιδευμένο στις ουσίες; Επτά διαφορετικές φωνές απαντούν, περιγράφοντας τα συναισθήματα που προκαλεί στους γύρω του ο γιος, ο αδερφός, ο φίλος, ο σύντροφος, ο εραστής που εξαρτάται. Ηχεί όμως και η δική του φωνή.
Μια αφήγηση για το ακόρεστο του ελλείμματος, τις προσπάθειες θεραπείας και τις υποτροπές, τη μελαγχολία, τις ενοχές και τη συγχώρεση, μια ιστορία συνεξάρτησης, που αποτυπώνει γυμνή την αλήθεια της κάθε πλευράς.
Τίτλος βιβλίου:Εξαρτάται: Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Μαυρικάκη Μαρία (Συγγραφέας)
ISBN:9789601698205
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2021, 1η έκδοση
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες