Το αυγό
Η επιστήμη είναι παντού! 10 εύκολα και ενδιαφέροντα πειράματα για να ανακαλύψεις την επιστήμη που κρύβεται μέσα σε ένα… αυγό!
Γιατί επιπλέουν τα μπαγιάτικα αυγά; Πώς θα κάνεις ένα αυγό να αναπηδήσει; Τι θα συμβεί αν χτυπήσω τα ασπράδια;
Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί:
- Το λεμόνι
Τίτλος βιβλίου: | Το αυγό |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Η επιστήμη είναι παντού |
---|
Εκδότης: | Εκδόσεις Πατάκη |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Jugla, Cécile (Συγγραφέας) Guichard, Jack (Συγγραφέας) Νίκα Βασιλική (Μεταφραστής) Simon, Laurent (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9789601696645 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Σκληρό |
---|
Σειρά εκδότη: | Η επιστήμη είναι παντού! | Σελίδες: | 28 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Ιανουάριος 2022, 1η έκδοση | Διαστάσεις: | 20x20 |
---|
Ηλικίες: | 4+ | Σειρά βιβλίων: | Η επιστήμη είναι παντού! |
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία > Ηλικία 3+ Παιδικά - Εφηβικά > Γνώσεων > Τεχνολογία |

Steiner George
Ο George Steiner (1929-2020) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παρίσι από Αυστροεβραίους γονείς. Το 1940 η οικογένειά του μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο Steiner σπούδασε στα πανεπιστήμια του Σικάγου και του Χάρβαρντ. Πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Δίδαξε συγκριτική λογοτεχνία και φιλοσοφία του πολιτισμού, μεταξύ άλλων, στα πανεπιστήμια του Πρίνστον, της Γενεύης, της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ. Πέρα από τη λαμπρή ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία, ο Steiner υπήρξε και σθεναρός δημόσιος διανοούμενος, γράφοντας στον Economist, και διατηρώντας τη στήλη βιβλίου του New Yorker για πάνω από 30 χρόνια.
Αναγνωρίζεται ως ένας απ’ τους σημαντικότερους οικουμενικούς στοχαστές των καιρών μας. Πολλά έργα του έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, μεταξύ άλλων: Ο θάνατος της τραγωδίας (Δωδώνη, 1988)· Αξόδευτα πάθη (Νεφέλη, 2001)· Οι Αντιγόνες (Καλέντης, 2001)· Στον πύργο του Κυανοπώγωνα (Scripta, 2002)· Μετά τη Βαβέλ (Scripta, 2004)· Νοσταλγία του απόλυτου (Άγρα, 2007)· Τολστόι ή Ντοστογιέφσκι (Αντίποδες, 2015).
Έφυγε από τη ζωή στις 3 Φεβρουαρίου 2020.
(Πηγή: "Εκδόσεις Δώμα", 2021)