Η μελέτη των ριζών

Εκδότης:
Εκδόσεις Βακχικόν
Έτος:
2021
ISBN:
9786185662004
Σελίδες:
138
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μελέτη των ριζών
Τιμή εκδότη:€12,72
Η τιμή μας: €11,45
Η μελέτη των ριζών
Στην πατρική κατοικία της Άννας Όσπελτ στέκει ένα δέντρο. Ένα δέντρο που παλαιότερα αγνάντευε ο εκδότης Χένρι Γκόβερτς, ο προκάτοχος του σπιτιού. Αφορμώμενη από το δέντρο, η Άννα Όσπελτ αναζητά τη συνδεσή της με τον εκδότη και ψάχνει τις συγγενικές σχέσεις. Στη συνέχεια ερευνά στο ανενεργό βυρσοδεψείο του παππού της, τις οικογενειακές κατεργασίες και στο βοτανικό κήπο τις ρίζες των φυτών, για να ανακαλύψει εντέλει ένα ρίζωμα. Μεταξύ της παρατήρησης της φύσης και την αυτοπαρατήρηση, μεταξύ της λογοτεχνικής και της βοτανικής έρευνας συλλέγει η Άννα Όσπελτ όλα όσα συναντά, όσα της αφηγείται η φίλη και βοηθός του οδοντιάτρου της, ο κηπουρός ή η καθηγήτρια βοτανολογίας, ώσπου να μεταμορφωθεί η ίδια σε κισσό.

Η πρόζα Η μελέτη των ριζών παρουσιάζει παιχνιδιάρικα και χαριτωμένα τον τρόπο που ο άνθρωπος ιδιοποιείται τον κόσμο και διαμορφώνει μια ταυτότητα, της οποίας η ευτυχία δεν είναι οι ρίζες αλλά η αιωρούμενη σύνδεση με τον κόσμο αυτό.

Υποψηφιότητα για το βραβείο Clemens-Brentano της πόλης Heidelberg (2021), Υποτροφία του Ιδρύματος Nanesbuch στο πλαίσιο του γερμανικού βραβείου για το Nature Writing (2019).
Τίτλος βιβλίου:Η μελέτη των ριζών
Εκδότης:Εκδόσεις Βακχικόν
Συντελεστές βιβλίου:Ospelt Anna (Συγγραφέας)
Λιάτζουρα Κατερίνα (Μεταφραστής)
ISBN:9786185662004
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2021
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες