Ενοχές δίχως τύψεις

Εκδότης:
Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Έτος:
2007
ISBN:
9789602087565
Σελίδες:
151
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ενοχές δίχως τύψεις
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ενοχές δίχως τύψεις
Ξυπνώντας σε ένα δωμάτιο χωρίς να θυμάται ποιος είναι ούτε πως βρέθηκε εκεί, ένας άντρας ενώνει στοιχεία του παρελθόντος του μαζί με εικασίες για την ταυτότητα αυτών που τον έχουν αιχμαλωτίσει, σ' αυτό το φανταστικό και δαιδαλώδες μυθιστόρημα.

Ένας ηλικιωμένος άντρας ξυπνά αποπροσανατολισμένος σε έναν άγνωστο θάλαμο. Δίχως να θυμάται ποιος είναι ή πώς βρέθηκε εκεί, διαβάζει προσεκτικά τα στοιχεία πάνω στο γραφείο, εξετάζει τις συνθήκες της κράτησής του και ιχνηλατεί τις απαντήσεις μέσα στην ομιχλώδη μνήμη του.

Συμπεραίνοντας ότι είναι υπό περιορισμό, ο άντρας -που ονομάζεται κ. Μπλανκ- αρχίζει την ανάγνωση ενός χειρογράφου που βρίσκει πάνω στο γραφείο και περιέχει την ιστορία ενός άλλου κρατουμένου, τοποθετημένου σε έναν εναλλακτικό κόσμο τον οποίο ο άντρας δεν αναγνωρίζει. Παρόλα αυτά, οι σελίδες φαίνεται να προορίζονται γι' αυτόν μαζί με ένα σετ από φωτογραφίες που τον στοιχειώνουν. Καθώς οι μέρες περνούν, διάφοροι χαρακτήρες παρελαύνουν από το κελί του -ελάχιστοι γνωστοί του, ενώ μερικοί φαίνεται να τον απεχθάνονται για εγκλήματα του που ούτε καν θυμάται- και ο καθένας προσθέτει ανησυχητικά στοιχεία για την ταυτότητα του και το παρελθόν του. Παράλληλα μια κρυφή κάμερα κάνει ένα κλικ κάθε δευτερόλεπτο καταγράφοντας τις κινήσεις του και ένα μικρόφωνο συλλαμβάνει κάθε ήχο μέσα στο δωμάτιο. Κάποιος παρακολουθεί...

Ανατριχιαστικό και συνάμα καυστικό. Το "Ενοχές δίχως τύψεις" είναι έργο ωριμότητας του Πολ Όστερ: μυστηριώδη χειρόγραφα, σκοτεινοί χαρακτήρες, ένα θαμμένο παρελθόν και κάπου στο φόντο ένας αόρατος βασανιστής. Κι όμως, όπως διαπιστώνουμε παρακολουθώντας μια μέρα της ζωής του κ. Μπλανκ, ο κόσμος του δεν είναι και πολύ διαφορετικός από τον δικό μας.
Τίτλος βιβλίου:Ενοχές δίχως τύψεις
Τίτλος πρωτότυπου:Travels in the Scriptorium
Εκδότης:Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Συντελεστές βιβλίου:Auster Paul (Συγγραφέας)
Κυριαζή, Βίκυ (Μεταφραστής)
ISBN:9789602087565
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2007
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες