Ελλάδα το φως

Εκδότης:
Μίλητος
Έτος:
2009
ISBN:
9789604641123
Σελίδες:
268
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
Ελλάδα το φως
Τιμή εκδότη:€300,00
Η τιμή μας: €270,00
Ελλάδα το φως
Το παρόν λεύκωμα είναι μια σειρά από φωτογραφικούς πίνακες, λεπτομέρειες του ελληνικού τοπίου: χρώματα και εποχές, λίμνες και πεδιάδες, βλάστηση και πέτρα, θάλασσες και ουρανοί με τις εκατοντάδες αποχρώσεις τους. Η ανάγνωση δεν γίνεται μόνον με το φακό αλλά με τη σύμπραξη των αισθήσεων που εδώ μοιάζει να έχουν τον πρώτο λόγο. Η φύση, το αστικό τοπίο, η καθημερινότητα και οι αρχαιότητες περιφέρονται στους διαδρόμους της νύχτας και της ημέρας για να γίνουν ενθυμήματα μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου που συνθέτει, πάνω απ' όλα, η ομορφιά της λεπτομέρειας.

Ξεφυλλίζοντας κανείς το λεύκωμα του Γιαννέλου καταλαβαίνει πως ο φωτογράφος διάλεξε να "ζωγραφίσει", να αποδώσει με τρόπο μάλλον εικαστικό παρά καθαρά φωτογραφικό τη διακριτική ομορφιά που όσα αιχμαλώτισε η ευαισθησία του φωτογράφου συνοψίζονται στους παρακάτω στίχους του Γιώργου Σαραντάρη:

"Φύλλα δέντρου
φτερά πουλιού
άνεμος
έπειτα θάλασσα
κύματα
χρόνος γαλάζιος
ορίζοντες παντού
και μπροστά μας
ο ουρανός"

Ηθελημένος μινιμαλιστής, με κομψότητα αλλά και ήθος, ο Γιάννης Γιαννέλος κατάφερε να θέσει τη ματιά του στην υπηρεσία των αισθήσεων και να δώσει ένα σπάνιο ελληνικό τοπίο μέσα από αξιοθαύμαστες λεπτομέρειες.
Τίτλος βιβλίου:Ελλάδα το φως
Εκδότης:Μίλητος
Συντελεστές βιβλίου:Γυπαράκη Μαρία (Συγγραφέας)
Γιαννέλος, Γιάννης (Φωτογράφος)
ISBN:9789604641123
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2009
Κατηγορίες:Λευκώματα > Φωτογραφικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες