Πανευρώπη

Πρώτη πλήρης μετάφραση στα ελληνικά
Εκδότης:
Βιβλιοπωλείο Λαβύρινθος
Έτος:
2021
ISBN:
9786185422059
Σελίδες:
256
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πανευρώπη
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Πανευρώπη
Η Πανευρώπη, το magnum opus του Ρίχαρντ Κουντενχόβε-Καλέργκι, εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Βιέννη το 1923. Γραμμένο λίγο μετά την λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το έργο είχε ως πρωταρχικό σκοπό την αποφυγή μιας ακόμη αιματοχυσίας μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών καθώς και την αποτροπή στο μέλλον μιας σοβιετικής/ρωσσικής εισβολής. Ο συγγραφέας εξέθετε και αιτιολογούσε την πεποίθησή του ότι προκειμένου η Ευρώπη να μην καταντήσει ξανά πεδίο μάχης των μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων καθώς και για να αντέξει τον διεθνή οικονομικό ανταγωνισμό θα έπρεπε να ενοποιηθεί σε μια συνομοσπονδία αποτελούμενη απ’ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Προκειμένου αυτή η ενοποίηση να καταστεί δυνατή θα χρειαζόταν η σταδιακή αντικατάσταση κάθε εθνικής ταυτότητας και συνείδησης από μια κοινή, για όλους, ευρωπαϊκή.
Ανεξάρτητα από το κατά πόσο τελικά υπήρξαν ακριβείς οι προβλέψεις του συγγραφέα –αλλού όχι, αλλού εντυπωσιακά ναι– είναι αναμφισβήτητο ότι το μανιφέστο της Πανευρώπης επηρέασε βαθύτατα την πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα, σε σημείο που να θεωρείται από πολλούς ως ένα έργο-προπομπός της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η παρούσα έκδοση ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη πλήρη μετάφραση του έργου στα ελληνικά, χωρίς περικοπές και αλλοιώσεις. Οι παλαιότερες εκδόσεις, εξαντλημένες από καιρό και δυσεύρετες, βασισμένες σε μια μετάφραση της δεκαετίας του 1920, παραλείπουν πολλά τμήματα του πρωτοτύπου, ενώ αλλοιώνουν και το πνεύμα του συγγραφέα, όταν δεν παρεμβαίνουν κιόλας για να «διορθώσουν» ή να προσθέσουν αυθαίρετα αναφορές σχετικές με την Ελλάδα. Θεωρούμε ότι η έκδοση του πάντα επίκαιρου αυτού έργου είναι χρήσιμη τόσο για τον ερευνητή, όσο και για τον μέσο αναγνώστη, ο οποίος μπορεί να διακρίνει τον τρόπο που κατά καιρούς χαράσσεται η πολιτική εκείνη η οποία επηρεάζει τις εξελίξεις της ιστορίας σε βάθος πολλών δεκαετιών.
Τίτλος βιβλίου:Πανευρώπη
Υπότιτλος βιβλίου:Πρώτη πλήρης μετάφραση στα ελληνικά
Τίτλος πρωτότυπου:Pan-Europa
Εκδότης:Βιβλιοπωλείο Λαβύρινθος
Συντελεστές βιβλίου:Coudenhove - Kalergi Richard (Συγγραφέας)
Καραγιαννόπουλος, Θαλής Ν. (Μεταφραστής)
ISBN:9786185422059
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2021
Σημείωση:Πρόλογος: Θαλής Ν. Καραγιαννόπουλος
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες