Εκπαιδευτική ρομποτική με τη χρήση του μικροελεγκτή BBC Micro:bit

Εκδότης:
Δίσιγμα
Έτος:
2021
ISBN:
9786182020821
Σελίδες:
320
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εκπαιδευτική ρομποτική με τη χρήση του μικροελεγκτή BBC Micro:bit
Τιμή εκδότη:€30,00
Η τιμή μας: €27,00
στο καλάθι
Εκπαιδευτική ρομποτική με τη χρήση του μικροελεγκτή BBC Micro:bit
Ο Μικροελεγκτής BBC Micro:Bit είναι ένας οικονομικός μικροελεγκτής ειδικά σχεδιασμένος για θέματα S.T.E.M. και για εφαρμογές Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Λόγω των τεχνικών του χαρακτηριστικών, του μικρού μεγέθους και των ενσωματωμένων αισθητήρων αποτελεί μια ελκυστική λύση για τη χρήση του στην εκπαιδευτική διαδικασία σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης.
Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο οδηγό για τον μικροελεγκτή BBC Micro:Bit παρουσιάζοντας τον τρόπο σύνδεσής του και τον προγραμματισμό του με τη βοήθεια Blocks code, JavaScript και (Micro) Python. Το βιβλίο ξεκινά με απλές εφαρμογές – εκπαιδευτικά σενάρια για αρχάριους, ενώ σταδιακά το επίπεδο δυσκολίας των εφαρμογών αυξάνει με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται πιο σύνθετες εφαρμογές, όπως ο τηλεχειρισμός και η απεικόνιση μηνυμάτων με εξωτερικές οθόνες. Όλες οι εφαρμογές παρουσιάζονται βήμα – βήμα χωρίς να προαπαιτούν γνώσεις ηλεκτρικών κυκλωμάτων και προγραμματισμού από τον αναγνώστη. Σε κάθε θεματική ενότητα παρατίθενται όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες που θα χρειαστούν για την ανάπτυξη των εφαρμογών, καθώς και αναλυτικά σχήματα & εικόνες που μπορεί να ακολουθήσει ο αναγνώστης προκειμένου να ολοκληρώσει με επιτυχία κάθε δραστηριότητα.

Το βιβλίο απευθύνεται:
Α) σε αρχάριους, αλλά και προχωρημένους προγραμματιστές μικροελεγκτών που θέλουν να ασχοληθούν με τον BBC Micro:Bit,
Β) σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
Γ) σε μαθητές και φοιτητές που ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική και με θέματα S.T.E.M. χωρίς να έχουν απαραίτητα εμπειρία σε αντίστοιχα θέματα προγραμματισμού, ηλεκτρικών κυκλωμάτων και ηλεκτρονικών,
Δ) σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον BBC Micro:Bit σχεδιάζοντας τις δικές τους εφαρμογές – εκπαιδευτικά σενάρια.

Τέλος, το βιβλίο καλύπτει και την πρώτη έκδοση του BBC Micro:Bit, αλλά και την δεύτερη έκδοση του BBC Micro:Bit που κυκλοφόρησε το 2020.
Τίτλος βιβλίου:Εκπαιδευτική ρομποτική με τη χρήση του μικροελεγκτή BBC Micro:bit
Εκδότης:Δίσιγμα
Συντελεστές βιβλίου:Λαζαρίνης Φώτης Ε. (Συγγραφέας)
Καρβουνιάρης Βασίλειος (Συγγραφέας)
ISBN:9786182020821
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2021
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες