13.236 ημέρες
Θέμα του βιβλίου, που συνοδεύεται από μία υπέροχη εικονογράφηση, είναι η ζωή και η δράση του πρωταθλητή του θαλάσσιου σκι Βαγγέλη Παπακηρύκου που διακρίθηκε, όχι μόνο για τις επιδόσεις του, καθώς και για την τεράστια συμβολή του στην προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού επιλογής για τις παγκόσμιες διοργανώσεις του θαλάσσιου σκι, αλλά και για την περήφανη δυστυχώς όμως, όχι νικηφόρα- μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
Στις σελίδες του βιβλίου, οι άνθρωποι που τον γνώρισαν και έζησαν κορυφαίες στιγμές του, όπως τη διοργάνωση, το 2005, του Kaiafas International Cup μιλούν για το "Πέρασμα" ενός νικητή ενός αληθινά ξεχωριστού ανθρώπου- ο οποίος, στις 13.236 ημέρες της ζωής του, φώτισε με τη στάση, το δυναμισμό και τις αξίες του, το δρόμο όσων πορεύτηκαν κοντά του.
Το βιβλίο-λεύκωμα "Βαγγέλης Παπακηρύκος: 13.236 Ημέρες, Το "Πέρασμα" ενός νικητή" συνοδεύεται και από ένα DVD που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την αθλητική σταδιοδρομία του μεγάλου μαχητή.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, με πρωτοβουλία της συζύγου του, Εύης Παπακηρύκου, μέρος των εσόδων του βιβλίου θα κατατεθεί στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Φλόγα, για την ανακούφιση παιδιών που δοκιμάζονται από τον καρκίνο.
Τίτλος βιβλίου: | 13.236 ημέρες |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Το "πέρασμα" ενός νικητή |
---|
Περιέχει: | DVD |
---|
Εκδότης: | Ισόρροπον |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Παπακήρυκος, Βαγγέλης (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789606666759 | | |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Δεκέμβριος 2007 | | |
---|
Κατηγορίες: | Λευκώματα > Art Γενικά Βιβλία > Αθλητισμός |

Éluard, Paul, 1895-1952
Ο Πωλ Ελυάρ (πραγματικό όνομα Eugene Grindel, 14 Δεκεμβρίου 1895 - 18 Νοεμβρίου 1952) ήταν Γάλλος ποιητής που δραστηριοποιήθηκε στα καλλιτεχνικά ρεύματα του ντανταϊσμού και του υπερρεαλισμού. Γεννήθηκε στην πόλη Σαιν-Ντενί, κοντά στο Παρίσι όπου πέρασε τα πρώτα του χρόνια. Στο διάστημα 1907-1911 γράφτηκε στη Σχολή Κολμπέρ όπου πραγματοποίησε σπουδές, ωστόσο σε ηλικία περίπου 17 ετών προσβλήθηκε από φυματίωση και αναγκάστηκε να τις διακόψει. Για δύο χρόνια, διέμεινε σε σανατόριο στο Νταβός της Ελβετίας όπου τελικά θεραπεύτηκε και αμέσως μετά, το 1914 κατατάχθηκε στον στρατό. Το 1917 παντρεύτηκε την Helena Deluvina Diarkinoff, περισσότερο γνωστή ως Γκαλά, με την οποία απέκτησε και μία κόρη. Την ίδια περίοδο δημοσίευε τα πρώτα του ποιήματα, αρχικά με τη συλλογή "Το χρέος και η ανησυχία" και αργότερα με τα "Ποιήματα για την ειρήνη" (1918), τα οποία προκάλεσαν και το ενδιαφέρον του Ζαν Πωλάν, εκδότη της επιθεώρησης Spectateur. Παράλληλα, ο Ελυάρ γνωρίστηκε με τους Αντρέ Μπρετόν, Λουί Αραγκόν και Τριστάν Τζαρά, με τους οποίους συμμετείχε αρχικά στο κίνημα του ντανταϊσμού και αργότερα του υπερρεαλισμού. Αποτέλεσε έναν από τους ιδρυτές της επιθεώρησης των υπερρεαλιστών "Litterature" καθώς και της μεταγενέστερης έκδοσης "La Revolution Surrealiste". Παρέμεινε στις τάξεις της υπερρεαλιστικής ομάδας του Παρισιού μέχρι το 1938. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πήρε ενεργό μέρος στην Αντίσταση, ως μέλος του κομμουνιστικού κόμματος. Κατά τη διάρκεια του ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου, επισκέφθηκε ως μέλος διεθνούς αντιπροσωπείας τον Γράμμο, τον Ιούνιο του 1949, με στόχο την ενίσχυση του κύρους του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τη διεθνή υποστήριξή του. Πέθανε το 1952 από καρδιακή προσβολή.