Ενιαίος φορολογικός συντελεστής

Ένας απλός, αναπτυξιακός και δίκαιος φόρος
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2021
ISBN:
9789601697512
Σελίδες:
224
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ενιαίος φορολογικός συντελεστής
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
στο καλάθι
Ενιαίος φορολογικός συντελεστής
Το βιβλίο αυτό εισηγείται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια αναπτυξιακή μεταρρύθμιση, μια «επαναστατική» πρόταση για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων: τη θέσπιση του ενιαίου φορολογικού συντελεστή ή αλλιώς την υιοθέτηση του συστήματος της αναλογικής φορολογίας («Flat Tax»).
Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι το ποσοστό του φόρου πρέπει να μένει αμετάβλητο σε οποιοδήποτε ποσό κι αν ανέρχεται το εισόδημα των ανθρώπων. Οι πιο παραγωγικοί πολίτες δε θα πρέπει να τιμωρούνται μέσω μιας εξοντωτικής και άδικης φορολογίας. Θα πληρώνουν μεν μεγαλύτερο ποσό φόρου όταν το εισόδημά τους αυξάνεται, αλλά όχι και μεγαλύτερο ποσοστό φόρου από τους υπολοίπους.
Η καθιέρωση του ενιαίου φορολογικού συντελεστή σε συνδυασμό με την απλοποίηση συνολικά του φορολογικού συστήματος της χώρας θα ενθάρρυνε την παραγωγή, θα ενίσχυε τα κίνητρα δημιουργίας και πλουτισμού των ανθρώπων, θα απλοποιούσε δραστικά τις φορολογικές διαδικασίες, θα περιόριζε τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή και θα αποκαθιστούσε τη φορολογική δικαιοσύνη.
Ο ενιαίος φορολογικός συντελεστής δε θα ευνοήσει τους ήδη πλούσιους, όπως μονότονα ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του φορολογικού status quo. Οι πραγματικά ευνοημένοι από μια τέτοια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση θα είναι οι ταλαντούχοι, εργατικοί, ικανοί και δημιουργικοί άνθρωποι από τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα του πληθυσμού, των οποίων σήμερα οι προσπάθειες υπονομεύονται και εμποδίζονται, και από τη φορολογία.
Τίτλος βιβλίου:Ενιαίος φορολογικός συντελεστής
Υπότιτλος βιβλίου:Ένας απλός, αναπτυξιακός και δίκαιος φόρος
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Αβραντίνης, Τάσος (Συγγραφέας)
Λιαργκόβας, Παναγιώτης Γ. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789601697512
Σειρά εκδότη:Οικονομία και Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2021
Σημείωση:Πρόλογος: Γεώργιος Κ. Μπήτρος
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες