Νέμεσις

Τραγωδία σε τέσσερις πράξεις
Εκδότης:
Οσελότος
Έτος:
2021
ISBN:
9786182051627
Σελίδες:
158
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νέμεσις
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
στο καλάθι
Νέμεσις
Το γεγονός και μόνον ότι ο γνωστός σουηδός χημικός, εφευρέτης, επιχειρηματίας και ιδρυτής των φερώνυμων βραβείων ασχολήθηκε και με την λογοτεχνία προκαλεί βαθιά εντύπωση.
Όντως, ο Άλφρεντ Νομπέλ, μελετούσε εμπεριστατωμένα λογοτεχνία -λέγεται μάλιστα πως αποτέλεσε την πρώτη του αγάπη, προς την οποία οριστικά θα στρεφόταν, εάν ο πατέρας του δεν τον κατηύθυνε προς την μελέτη της Χημείας- που σε όλη την διάρκεια της έντονης επιχειρηματικά ζωής του θεωρούσε ως καταφύγιο ηρεμίας και ξενοιασιάς. Επηρεασμένος από την συναναστροφή του ιδιαιτέρως με την ποίηση, έγραψε και ο ίδιος, χωρίς όμως μεγάλες αξιώσεις, ποιήματα, σχέδια μυθιστορημάτων και, προς το τέλος της ζωής του, το περίγραμμα μιας σατιρικής κωμωδίας και την τετράπρακτη τραγωδία με τον αρχαιοελληνικό αλλά και πρωτότυπο τίτλο Νέμεσις. Εκτός από το θεατρικό έργο, τα υπόλοιπα πνευματικά δημιουργήματα του σουηδού εφευρέτη παραμένουν αδημοσίευτα.
Η Νέμεσις έχει μόνο σε λίγες ευρωπαϊκές γλώσσες μέχρι στιγμής αποδοθεί, κι έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια της μετάφρασης της τραγωδίας και στα ελληνικά.
Στο εγχείρημα αυτό, βέβαια, με παρώθησε και η ελκυστική σκέψη της παρουσίασης στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό μιας τελείως άγνωστης στους περισσότερους αλλά και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας πτυχής των πολύπλευρων δραστηριοτήτων του Νομπέλ.
Τίτλος βιβλίου:Νέμεσις
Υπότιτλος βιβλίου:Τραγωδία σε τέσσερις πράξεις
Εκδότης:Οσελότος
Συντελεστές βιβλίου:Nobel Alfred Bernhard (Συγγραφέας)
Δημογεροντάκης Βασίλης Εμμ. (Μεταφραστής)
ISBN:9786182051627
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2021
Σημείωση:Εισαγωγή, σχόλια: Βασίλης Εμμ. Δημογεροντάκης
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες