Οι Έλληνες

Ένα αφηγηματικό χρονολόγιο
Εκδότης:
Εκδόσεις Όστρια
Έτος:
2021
ISBN:
9789606046650
Σελίδες:
330
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι Έλληνες
Τιμή εκδότη:€13,78
Η τιμή μας: €12,40
στο καλάθι
Οι Έλληνες
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν μια πρώτη γενική εικόνα της ελληνικής ιστορίας, μια βασική δομή των σπουδαιότερων γεγονότων και αλλαγών του ελληνικού κόσμου. Σε αυτή τη σύντομη αφήγηση παρουσιάζεται η ιστορία των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα με τη μορφή του αφηγηματικού χρονολογίου και με έμφαση όχι στην αποτύπωση των λεπτομερειών, αλλά με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια στη γενική εικόνα, όπως αυτή είναι γενικά αποδεκτή από την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Σε κάθε έρευνα, πριν αναζητήσουμε τη λεπτομέρεια, η γνώση μιας γενικής εικόνας είναι πολύτιμο εργαλείο. Τα ιστορικά γεγονότα είναι σαν τα σκορπισμένα θραύσματα ενός ναού που μόλις επανατοποθετηθούν στην αρχική τους θέση αποκαθιστούν τη χαμένη μορφή. Το πρώτο βήμα στην κατανόηση της Ιστορίας είναι να ανασυσταθεί στο νου μας μια αίσθηση της γραμμικής δομής αυτού του όλου, παράλληλα προς τη ροή του ιστορικού χρόνου. Τότε το παρελθόν αποκτά «μορφή» και παύει να είναι μια αχανής επικράτεια διάσπαρτων γεγονότων.
Σκοπός του παρόντος εγχειριδίου είναι να χρησιμεύσει σαν χάρτης για ένα πρώτο ταξίδι στη θάλασσα της ελληνικής ιστορίας.
Τίτλος βιβλίου:Οι Έλληνες
Υπότιτλος βιβλίου:Ένα αφηγηματικό χρονολόγιο
Εκδότης:Εκδόσεις Όστρια
Συντελεστές βιβλίου:Φάης Δημήτριος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606046650
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2021
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες