Κυνηγός μαγισσών

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2020
ISBN:
9789601436111
Σελίδες:
496
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κυνηγός μαγισσών
Τιμή εκδότη:€17,50
Η τιμή μας: €15,75
στο καλάθι
Κυνηγός μαγισσών
Μια σοκαριστική δολοφονία σε ένα εύπορο προάστιο του Ελσίνκι φαίνεται να έχει σχέση µε τον αποκρυφισµό. Η σύζυγος ενός διάσηµου συγγραφέα βρίσκεται νεκρή, φορώντας ένα µαύρο βραδινό φόρεµα, στην κεφαλή ενός τραπεζιού. Στα χείλη της έχει παγώσει ένα φρικτό χαµόγελο.

Αρχικά θεωρείται ότι ο δολοφόνος είναι ένας ψυχοπαθής που αντιγράφει τον ήρωα των βιβλίων του συγγραφέα. Η αρχιφύλακας Τζέσικα Νίεµι όµως συνειδητοποιεί σύντοµα ότι δεν ψάχνει για έναν δολοφόνο, αλλά για δεκάδες πιστούς µιας µορφής µαγείας, που γνωρίζουν κάθε κίνησή της και βρίσκονται πάντα ένα βήµα µπροστά.
Καθώς τα θύµατα πληθαίνουν, ξέρει ότι δε θα σταµατήσουν να αυξάνονται, µέχρι εκείνοι να πάρουν αυτό που θέλουν. Και όταν το σκοτεινό παρελθόν της έρχεται στο φως, βρίσκεται να πολεµά τους δικούς της δαίµονες, ενώ προσπαθεί απεγνωσµένα να πιάσει τους δολοφόνους προτού διεκδικήσουν το επόµενο θύµα τους.

Γυναίκες δεµένες σε πασσάλους. Πλήθη που αλαλάζουν. Φλόγες. Πόνος. Όλα φαίνονται οικεία, παρόµοιες εικόνες έχουν χρησιµοποιηθεί και στα εξώφυλλα των βιβλίων του Ρότζερ Κόπονεν. Τα εγκλήµατα αυτά τα διέπραξε η Ιερά Εξέταση, το σώµα που δηµιουργήθηκε από την Καθολική Εκκλησία για να πολεµήσει τις αιρέσεις. Ο Έρνε ανατριχιάζει. Μάγισσες, φυσικά, δεν υπήρξαν ποτέ, όλα αυτά όµως συνέβησαν πραγµατικά. Αθώες γυναίκες δολοφονήθηκαν από την Ιερά Εξέταση. Και τώρα κάποιος έχει αρχίσει να µιµείται αυτά τα ειδεχθή εγκλήµατα.

Πρόκειται άραγε για έναν σαδιστή που έτυχε να βρει θέµα για τις δολοφονίες του στα µεσαιωνικά έργα και στην τριλογία του Κόπονεν; Ή µήπως ο δράστης είναι τόσο διαταραγµένος, ώστε νοµίζει ότι κάνει το σωστό απαλλάσσοντας τον κόσµο από µάγισσες;
Τίτλος βιβλίου:Κυνηγός μαγισσών
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Seeck Max (Συγγραφέας)
Μαρτζούκου, Μαρία (Μεταφραστής)
ISBN:9789601436111
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2020
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες