Μέλισσα

Η φωνή των Ελλήνων Διαφωτιστών από το 1821
Εκδότης:
Εκδόσεις iWrite
Έτος:
2021
ISBN:
9789606272820
Σελίδες:
133
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μέλισσα
Τιμή εκδότη:€10,50
Η τιμή μας: €9,45
στο καλάθι
Μέλισσα
Είναι γεγονός πως η συμπλήρωση δύο αιώνων από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης, αύξησε κατακόρυφα το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού για μελέτες και αναγνώσματα σχετικά με την περίοδο του 1821. Κυκλοφόρησαν εκατοντάδες βιβλία με αξιοπρόσεκτες αναλύσεις πολλών σύγχρονων ειδικών επάνω στο φαινόμενο της προετοιμασίας, της γέννησης και της κληρονομιάς του Αγώνα, καθώς επίσης και αρκετές επανατυπώσεις απομνημονευμάτων των ηρώων της εποχής, αλλά και έργων των πρώτων Ιστορικών του ελληνικού κράτους, από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και εξής. Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα που έχουμε για τη διακίνηση των ιδεών, μέσα από κείμενα που ουσιαστικά συμπίπτουν με την έναρξη της Επανάστασης, είναι μάλλον αρκετά θολή.

Διακόσια χρόνια μετά, η σειρά Lux Orbis των εκδ. iWrite, σε συνεργασία με τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας, φέρνει στο φως έναν πραγματικό πνευματικό θησαυρό. Η επανακυκλοφορία του τρίτου τεύχους του περιοδικού «Μέλισσα» (εκδοθέν το 1821 στο Παρίσι), λειτουργεί σαν μία πρώτης τάξεως εκδοτική χρονοκάψουλα, μεταφέροντας στον αναγνώστη τις σκέψεις και τις επιδιώξεις των Ελλήνων Διαφωτιστών της εποχής, με προεξέχουσα μορφή τον Κωνσταντίνο Αγαθόφρωνα Νικολόπουλο.

Οι αυθεντικές αυτές καταγραφές των ριζοσπαστών Ελλήνων στοχαστών του ’21, που εμπνέονταν από τις ιδέες του Αδαμάντιου Κοραή, έρχονται σήμερα να μεταβάλουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα που έχουν πολλοί σύγχρονοι Νεοέλληνες για μια σειρά από ζητήματα, ανάμεσα στα οποία και η στάση της ανώτατης ιεραρχίας της Εκκλησίας απέναντι στον φωτισμό και την απελευθέρωση του υποδουλωμένου Έθνους.
Τίτλος βιβλίου:Μέλισσα
Υπότιτλος βιβλίου:Η φωνή των Ελλήνων Διαφωτιστών από το 1821
Εκδότης:Εκδόσεις iWrite
ISBN:9789606272820
Σειρά εκδότη:Lux Orbis
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2021
Σημείωση:Προλογίζει το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας. Εισαγωγή από τον Μηνά Παπαγεωργίου
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες