Αντοχή υλικών
Περιέχει:
εφελκυσμός, θλίψη και διάτμηση, φορείς υπό αξονική καταπόνηση, στρέψη, διατμητικές δυνάμεις και καμπτικές ροπές, τάσεις σε δοκούς, βασικά θέματα, τάσεις σε δοκούς, προηγμένα θέματα, ανάλυση τάσεων και παραμορφώσεων, εφαρμογές της επίπεδης εντατικής κατάστασης, πιεστικά δοχεία, δοκοί, συνδυασμένα φορτία, ελαστική γραμμή - βέλος κάμψης, στατικά αόριστες δοκοί, λυγισμός, συμπληρωματικό υλικό, βιβλιογραφία, ιστορικές σημειώσεις
Τίτλος βιβλίου: | Αντοχή υλικών |
---|
Εκδότης: | Τζιόλα |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Gere, James M. (Συγγραφέας) Goodno, Barry J. (Συγγραφέας) Τσερπές, Κωνσταντίνος Ι. (Μεταφραστής) Τσερπές, Κωνσταντίνος Ι. (Επιμελητής)
|
ISBN: | 9789604188505 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Σκληρό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Ιούλιος 2021, 9η έκδοση | Διαστάσεις: | 29x21 |
---|
Κατηγορίες: | Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική |

Γκιμοσούλης Κωστής
Ο Κωστής Γκιμοσούλης (1960-2023) ήταν Έλληνας ποιητής και πεζογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως συμβολαιογράφος. Είχε στο ενεργητικό του ποιητικές συλλογές (Επικίνδυνα παιδιά, O ξυλοκόπος πυρετός, H αγία μελάνη, Το στόμα κλέφτης, Αγάπη από ζήλια), διηγήματα, μυθιστορήματα (Μια νύχτα με την Κόκκινη, Ανατολή, Χέρι στη φωτιά, Βρέχει φως, Το θηρίο είναι παντού, Στάχτη στα μάτια, Ο άγγελος της μηχανής, Το φάντασμά της, Το αηδόνι στο πόδι της, Όλες μία, Μεταξοχώρι). Το βιβλίο του Μαύρος χρυσός περιείχε ποιήματα, διηγήματα και ζωγραφιές με νερομπογιές, ενώ στο Για να μάθεις να πετάς, η εικονογράφηση ήταν του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Το 1997 συμμετείχε ως ηθοποιός, υποδυόμενος έναν ήρωά του, στη μικρού μήκους ταινία Δεύτερο κράνος της Αθηνάς Σακελλαρίου, που προβλήθηκε στο φεστιβάλ Δράμας. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Είχε βραβευτεί με το βραβείο Μαρίας Ράλλη για την ποιητική του συλλογή Ο ξυλοκόπος πυρετός.