Ο Υπέρτατος Γιόγκα

Μια νέα μετάφραση του Γιόγκα Βασίστα - Τόμος Α΄
Εκδότης:
Πύρινος Κόσμος
Έτος:
2021
ISBN:
9789604305414
Σελίδες:
462
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Υπέρτατος Γιόγκα
Τιμή εκδότη:€30,00
Η τιμή μας: €27,00
Ο Υπέρτατος Γιόγκα
Στη συνείδηση του καθενός υπάρχει μια διαφορετική ιδέα του κόσμου. Ο θάνατος και κάθε παρόμοια εμπειρία είναι σαν τη διάλυση του κόσμου - η νύχτα της κοσμικής συνείδησης. Όταν αυτή τερματίζεται, ο καθένας ξυπνάει στη δική του νοητική δημιουργία, η οποία είναι η υλοποίηση των ιδεών, των αντιλήψεων και των ψευδαισθήσεών του. Όπως το κοσμικό ον δημιουργεί το σύμπαν μετά τη διάλυση του κόσμου, έτσι και το άτομο δημιουργεί τον δικό του κόσμο μετά τον θάνατό του.
Το ότι θα έπρεπε να μου θέσεις αυτές τις ερωτήσεις ορίζεται από τη νιγιατί και το ότι θα πρέπει να ενεργήσεις σύμφωνα με τη διδασκαλία μου το ορίζει επίσης η νιγιατί. Αν λέει κανείς, «Θα με θρέψει το θείο», και παραμένει αδρανής, κι αυτό είναι έργο της νιγιατί. Τη νιγιατί αυτή δεν μπορούν να την παραμερίσουν ακόμα και θεοί όπως ο Ρούντρα (Σίβα), αλλά οι σοφοί δεν πρέπει εξαιτίας της να εγκαταλείπουν την αυτοπροσπάθεια, διότι η νιγιατί λειτουργεί μόνον ως αυτοπροσπάθεια και μέσω της αυτοπροσπάθειας. Η νιγιατί αυτή έχει δύο απόψεις, την ανθρώπινη και την υπεράνθρωπη την πρώτη τη βλέπουμε όταν η αυτοπροσπάθεια αποφέρει καρπούς και τη δεύτερη όταν δεν αποφέρει. Αν παραμένει κανείς αδρανής, και στηρίζεται στη νιγιατί ώστε αυτή να κάνει τα πάντα για λογαριασμό του, σύντομα ανακαλύπτει ότι η ζωή του φεύγει γιατί η ζωή είναι δράση.
Κύριε, βλέπετε με τον νοητικό οφθαλμό σας αυτό το σύμπαν όπως το δημιούργησαν αυτοί οι άγιοι. Εμείς βλέπουμε με τα υλικά μας μάτια τέτοιου μόνο είδους αντικείμενα όπως αυτά που δημιουργήσαμε με τον νου μας, τίποτε άλλο. Τα αντικείμενα αυτά που δημιούργησε ο νους είναι ακατάλυτα. Διαλύονται μόνο εκείνα τα αντικείμενα που έχουν συνενωθεί με υλικές ουσίες. Ένας άνθρωπος δημιουργείται από αυτό που είναι σταθεροποιημένο στον νου του ως η αλήθεια της ύπαρξής του: αυτό είναι αυτός, τίποτε άλλο.
Τίτλος βιβλίου:Ο Υπέρτατος Γιόγκα
Υπότιτλος βιβλίου:Μια νέα μετάφραση του Γιόγκα Βασίστα - Τόμος Α΄
Τίτλος πρωτότυπου:Swami Venkatesananda, The Supreme Yoga
Εκδότης:Πύρινος Κόσμος
Συντελεστές βιβλίου:Σουλτάνης, Παναγιώτης (Μεταφραστής)
ISBN:9789604305414
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2021
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Εσωτερισμός - Αποκρυφισμός - Μεταφυσική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες