Στα μονοπάτια του εγκέλαδου
Οι σεισμοί και τα συνοδά τους φαινόμενα, όπως τα τσουνάμι, αποτελούν τομές στην ιστορία των τόπων που πλήττουν. Η βιαιότητα των φαινομένων και τα καταστροφικά τους αποτελέσματα προκαλούν φόβο και δέος στο κοινωνικό σύνολο. Μικροί και μεγάλοι ενδιαφέρονται έντονα να μάθουν για τα φοβερά φαινόμενα και, παράλληλα, νιώθουν την ανάγκη να τα απομυθοποιήσουν και να «ξορκίσουν» τον φόβο τους.
Το βιβλίο αυτό καλύπτει όλα τα θέματα των σεισμών και των τσουνάμι. Τα φαινόμενα, οι συνέπειές τους, οι προσπάθειες πρόγνωσης και τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας αναλύονται με απλότητα τέτοια, ώστε αφενός να είναι κατανοητά από τον κάθε αναγνώστη και αφετέρου να μη θυσιάζεται η επιστημονική ακρίβεια, και μάλιστα ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Σεισμολογίας.
Το βιβλίο αποτελεί το πρώτο στην Ελλάδα στον τομέα της εκλαϊκευμένης Σεισμολογίας. Στις σελίδες του θα βρουν πολύτιμες πληροφορίες όχι μόνο το ευρύ κοινό, αλλά και εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, ειδικοί επιστήμονες, μηχανικοί και όσοι ενδιαφέρονται για τα φαινόμενα των σεισμών.
Τίτλος βιβλίου: | Στα μονοπάτια του εγκέλαδου |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Μια σεισμολογία για όλους |
---|
Εκδότης: | Οσελότος |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Παπαδόπουλος, Γεράσιμος Α. (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9786182050958 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Σεισμολογική Βιβλιοθήκη | Σελίδες: | 174 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Ιούνιος 2021 | Διαστάσεις: | 23x16 |
---|
Κατηγορίες: | Επιστήμες > Θετικές > Γεωλογία, Μετεωρολογία, Παλαιοντολογία |
Μπαλκούρα Κατερίνα
Η Κατερίνα Μπαλκούρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Πήρε το πτυχίο της Δημοσιογραφίας απ’ το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας το 1996 και εργάστηκε αρκετά χρόνια σε κανάλια καi εφημερίδες, ενώ συνεχίζει κατά καιρούς να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και ιστοσελίδες.
Παράλληλα έκανε θεατρικές σπουδές στο Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου – Κώστα Καζάκου (πρώην Ίασμο).
Το 2003 πήρε πτυχίο Ευρωπαϊκής Διοίκησης και Πολιτικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 πραγματοποίησε το όνειρό της σπουδάζοντας Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτή την περίοδο κάνει το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας.
Εργάζεται ως Φιλόλογος στη δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή εκπαίδευση, ενώ παράλληλα ασχολείται με την έρευνα και την τοπική Ιστορία.