Τα κατά του κλήρου

Από το βιβλίο "Ελληνική νομαρχία" (πρώτη έκδοση 1806)
Εκδότης:
Περίπλους
Έτος:
2007
ISBN:
9789604380541
Σελίδες:
45
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα κατά του κλήρου
Τιμή εκδότη:€3,18
Η τιμή μας: €2,86
στο καλάθι
Τα κατά του κλήρου
Η Ελληνική Νομαρχία, ένας ύμνος στην ελευθερία, κυκλοφόρησε παράνομα το 1806 στην Ιταλία σε μικρό σχήμα για να μπορεί να κρύβεται εύκολα. Δεν έφερε όνομα συγγραφέα, αλλά την ένδειξη "Ανωνύμου του Έλληνος". Εδώ σταχυολογούνται τα χωρία του βιβλίου όπου περιγράφεται η συμπεριφορά του κλήρου κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, ο οποίος, μαζί με τους Κοτζαμπάσηδες, εκμεταλλευόταν το σκλαβωμένο Γένος.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε με το ψευδώνυμο «Ανώνυμος ο Έλλην». Μέχρι σήμερα η επιστημονική έρευνα δεν έχει αποδείξει ποιος είναι ο συγγραφέας του. Ο πιθανότερος είναι ο Αδαμάντιος Κοραής.

Κατά τον «Ανώνυμο τον Έλληνα» δεν ήταν αρκετό, προκειμένου να κερδίσουν την Ελευθερία τους και να συστήσουν στη συνέχεια ένα ευνομούμενο ελληνικό κράτος, να επαναστατήσουν οι ομοεθνείς του κατά των Τούρκων, αλλά και κατά των εσωτερικών εχθρών του Γένους και της ευνομίας, δηλαδή των κοτζαμπάσηδων και του κλήρου.

Είναι άξιο προσοχής ότι στην σύγχρονη ιστορία έχει περάσει η αντίθετη εκτίμηση, τόσο όσον αφορά στη συμβολή του κλήρου στην ανακούφιση και στην αφύπνιση του σκλαβωμένου Έθνους, όσο και στον ξεσηκωμό του.
Τίτλος βιβλίου:Τα κατά του κλήρου
Υπότιτλος βιβλίου:Από το βιβλίο "Ελληνική νομαρχία" (πρώτη έκδοση 1806)
Εκδότης:Περίπλους
Συντελεστές βιβλίου:Ανώνυμος Έλλην (Συγγραφέας)
ISBN:9789604380541
Σειρά εκδότη:Μικρή Σειρά
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2007
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες