Πριν και μετά το ευρώ

Οι κύκλοι της Μεταπολίτευσης και η ελληνική οικονομία
Εκδότης:
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Έτος:
2021
ISBN:
9789600122190
Σελίδες:
434
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πριν και μετά το ευρώ
Τιμή εκδότη:€23,00
Η τιμή μας: €20,70
στο καλάθι
Πριν και μετά το ευρώ
Το βιβλίο αυτό στοχεύει στην ανάλυση της πορείας της ελληνικής οικονομίας μετά τη μεταπολίτευση του 1974. Επικεντρώνεται στους παράγοντες που καθόρισαν αυτή την πορεία και οδήγησαν την ελληνική οικονομία στη μεγάλη κρίση της δεκαετίας του 2010, πριν και μετά την εισαγωγή του ευρώ. Επίσης, στοχεύει στη διερεύνηση των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας να ανακάμψει παραμένοντας στην ευρωζώνη, ιδιαίτερα μετά και τη νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού.

Η βασική θέση του βιβλίου, η οποία τεκμηριώνεται με βάση την ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων και τεκμηρίων, είναι ότι η κρίση της περιόδου μετά το 2010, η οποία οδήγησε στην πολυετή «μεγάλη καθίζηση», κυοφορείτο επί τουλάχιστον τρεις δεκαετίες και ότι τα βαθύτερα αίτιά της δεν ήταν απλώς οικονομικά, αλλά και κοινωνικά, διαρθρωτικά, θεσμικά και πολιτικά.

Το βιβλίο καταλήγει στους άξονες των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται ώστε μετά το τέλος της κρίσης της πανδημίας να υπάρξει μια διατηρήσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, χωρίς τις αδυναμίες, τις παλινδρομήσεις και τις κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών.
Τίτλος βιβλίου:Πριν και μετά το ευρώ
Υπότιτλος βιβλίου:Οι κύκλοι της Μεταπολίτευσης και η ελληνική οικονομία
Εκδότης:Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Συντελεστές βιβλίου:Αλογοσκούφης, Γιώργος (Συγγραφέας)
ISBN:9789600122190
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2021
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες