Ελεύθερος να υπακούς
O ΡΑΪΝΧΑΡΤ ΧΕΝ (1904-2000) αποτελεί το αρχέτυπο του διανοούμενου τεχνοκράτη στην υπηρεσία του Τρίτου Ράιχ. Ο νομικός αυτός ήταν γνωστός για τις ριζοσπαστικές του θέσεις, καθώς υποστήριζε τη σταδιακή κατάργηση του Κράτους και την αντικατάστασή του από μία . κοινότητα. η οποία καθοριζόταν από τη φυλή και τον «ζωτικό χώρο» της. Ως ανώτερος γραφειοκράτης των Ες Ες –με τη λήξη του πολέμου κατέχει το βαθμό του Oberführer (στρατηγού)–συμβάλλει στην ανάπτυξη της ναζιστικής θεωρίας μελετώντας την προσαρμογή των θεσμών για το επερχόμενο Μεγάλο Ράιχ : Ποιές δομές και ποιές μεταρρυθμίσεις θα ήταν απαραίτητες ; Μετά τον πόλεμο, ως πολίτης πλέον, ιδρύει στο Μπαντ Χάρτσμπουργκ μια σχολή διοίκησης επιχειρήσεων από την οποία, τις επόμενες δεκαετίες, θα περάσει η οικονομική και διοικητική ελίτ της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας : περίπου 600.000 στελέχη των μεγαλύτερων γερμανικών εταιρειών, δίχως να συμψηφίσουμε τους 100.000 που παρακολούθησαν προγράμματα εξ αποστάσεως, διδάχθηκαν, χάρη στα σεμινάριά του και τα εγχειρίδια που εξέδιδε τακτικά, πώς να διοικούν το «ανθρώπινο δυναμικό» ήπιο συγκεκριμένα την ιεραρχική οργάνωση στόχων, για την επίτευξη των οποίων ήταν ελεύθερος ο παραγωγός να επιλέγει τα μέσα. Την ίδια πολιτική, δηλαδή, που ακολούθησε το Τρίτο Ράιχ για να επανοπλιστεί, να οδηγήσει στη λιμοκτονία τους σλαβικούς πληθυσμούς των ανατολικών χωρών και να εξολοθρεύσει τους Εβραίους. Με την πάροδο της δεκαετίας του 1980, άλλες μέθοδοι ήρθαν στο προσκήνιο (όπως η λιγότερο ιεραρχική ιαπωνική, για παράδειγμα ). Όμως ο ναζισμός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των θεωριών διοίκησης και ήταν μία από τις βάσεις του σύγχρονου μάνατζμεντ.

Γαλανοπούλου, Γεωργία
Η Γεωργία Γαλανοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία στο Scripps College των Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικεύτηκε στη λογοτεχνία του Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα. Συνέχισε τις σπουδές της στο Columbia University, στο UCLA και στο University of Southern California, όπου και δίδαξε λογοτεχνία. Εργάστηκε πάνω από είκοσι χρόνια στο Τμήμα Δημοσίων Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας με αντικείμενο την πολιτιστική διπλωματία. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη μετάφραση, τη βιβλιοκριτική και τη συγγραφή.
Έργα της είναι: "Η Πριγκίπισσα Μπέρτα" (Δελφίνι 1996, Πατάκης 2003, 2012), "Μπέογουλφ" (Δελφίνι 1996, Πατάκης 2003, 2012), "Η μαγική κάπα του Άλμπεριχ" (Πατάκης 1998), "Το γράμμα του Ιάσονα" (Παπαδόπουλος 2001), "Το αγόρι που ζωγράφιζε πουλιά" (Πατάκης 2007), "Ο Βόρακας, ο κόρακας και η σονάτα της Φανής" (Πατάκης 2015).
Το 2017 τιμήθηκε με το Βραβείο "Πηνελόπης Δέλτα" Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου που απονέμεται σε συγγραφέα παιδικού βιβλίου για το σύνολο του έργου του.