Ελληνικές βιβλιοθήκες, ημερολόγιο 2008

40 χρόνια Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων
Εκδότης:
Ιανός
Έτος:
2007
ISBN:
9789607827791
Σελίδες:
173
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ελληνικές βιβλιοθήκες, ημερολόγιο 2008
Εκτός κυκλοφορίας
Ελληνικές βιβλιοθήκες, ημερολόγιο 2008
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων της Πληροφόρησης αποφάσισε να εκδώσει ημερολόγιο της Ένωσης για το έτος 2008 με αφιέρωμα στις "Ελληνικές Βιβλιοθήκες", θέλοντας αφενός να τιμήσει τη σαραντάχρονη παρουσία της Ένωσης στα βιβλιοθηκονομικά δρώμενα της χώρας και αφετέρου να παρουσιάσει την ιστορία και τη δράση όσο το δυνατόν περισσότερων Βιβλιοθηκών στην Ελλάδα.

Σήμερα, 40 χρόνια μετά, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα των Βιβλιοθηκών λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στις νέες τεχνολογίες με τη δημιουργία νέων μορφών καταγραφής του υλικού και διάδοσης της γνώσης και των πληροφοριών. Η νέα αυτή πραγματικότητα απαιτεί τη δημιουργία νέων θεσμών για τις Βιβλιοθήκες για τον σχεδιασμό μιας μακροχρόνιας Εθνικής Πολιτικής Βιβλιοθηκών με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου τους καθώς και την αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών πόρων σύμφωνα με τις ανάγκες της νέας εποχής.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων της Πληροφόρησης, θέλω να ευχαριστήσω του υπεύθυνους των Βιβλιοθηκών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΕΒΕΠ για την έκδοση του παρόντος ημερολογίου και να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους χαρούμενη και δημιουργική χρονιά!

Χριστίνα Κυριακοπούλου, πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΒΕΠ
Τίτλος βιβλίου:Ελληνικές βιβλιοθήκες, ημερολόγιο 2008
Υπότιτλος βιβλίου:40 χρόνια Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων
Εκδότης:Ιανός
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Πολίτης, Δημήτρης, βιβλιοθηκονόμος (Επιμελητής)
Πασσαλής, Παναγιώτης (Επιμελητής)
Κυριακοπούλου, Χριστίνα (Επιμελητής)
Κατσιρίκου, Ανθή Ε. (Επιμελητής)
Γλασσιώτης, Γιώργος (Επιμελητής)
ISBN:9789607827791
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2007
Σημείωση:Πρόλογος: Γιώργος Μ. Κακούρης, βιβλιοθηκάριος, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκαρίων, 1ος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκαρίων, Χριστίνα Κυριακοπούλου, πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΒΕΠ.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Ημερολόγια - Σημειωματάρια
Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες