Υπουργοί στο Ειδικό Δικαστήριο : 1821-2021

Εκδότης:
Αρμός
Έτος:
2021
ISBN:
9789606153594
Σελίδες:
346
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Υπουργοί στο Ειδικό Δικαστήριο : 1821-2021
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €18,00
στο καλάθι
Υπουργοί στο Ειδικό Δικαστήριο : 1821-2021
«…Ανιστορείται από τον άξιο συγγραφέα ὁ δικαστικός διωγμός των υπουργών, με διεξοδική αφήγηση των γεγονότων, με αδρή έκθεση της νομικής υποδομής, και με υπόμνηση της πολιτικής συγκυρίας. Οι επισημάνσεις και οι αξιολογήσεις των γεγονότων και των προσώπων επιτελούνται με νηφαλιότητα και με αμεροληψία και με ακρίβεια. Η νομική επιστημοσύνη και η πολιτική ευθυκρισία του συγγραφέα, καθώς και η ερευνητική επιμέλειά του, συνέβαλαν ώστε να δαμασθεί το άχαρι αυτό θέμα Ιστορίας νομικού θεσμού, δεκτικού επιπτώσεων της πολιτικής εμπάθειας.

Ο αναγνώστης αποκτά επίγνωση, πώς θεσμός κατ΄ αρχήν εύλογος, ….υπέχει εκφυλισμό από την ηθικά ολισθηρή πολιτική πραγματικότητα και λειτουργεί, κατά παραμόρφωση της αποστολής του, προς εξυπηρέτηση προπάντων άθλιων επιδιώξεων, ως όργανο κομματικής ή και προσωπικής αντιμαχίας. Ανταποκρίνεται λοιπόν θετικά το βιβλίο αυτό και στο αίτημα για συναγωγή διδαγμάτων από την αληθινή γνώση της Ιστορίας, δηλαδή προς αποφυγή μελλοντικά πολιτικών σφαλμάτων και ηθικών αμαρτημάτων, παρόμοιων προς όσα διεπράχθησαν στο παρελθόν.

Το βιβλίο αποτελεί και πηγή πολιτικής Ιστορίας της Νεωτέρας Ελλάδος, με τις παρεμβολές περιγραφών της πολιτικής συγκυρίας για εξήγηση κάπως των παραπομπών Υπουργών στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά και πηγή επίσης της διέπουσας το θέμα νομοθεσίας….».
Τίτλος βιβλίου:Υπουργοί στο Ειδικό Δικαστήριο : 1821-2021
Εκδότης:Αρμός
Συντελεστές βιβλίου:Σοϊλεντάκης Νικόλαος Π. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606153594
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2021
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες