Τα λόγια που ειπώθηκαν

Εκδότης:
Ροές
Έτος:
2021
ISBN:
9789602835074
Σελίδες:
272
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα λόγια που ειπώθηκαν
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
στο καλάθι
Τα λόγια που ειπώθηκαν
Ήλιος ανελέητος, εκτάσεις απέραντες, ατμόσφαιρα πότε πνιγηρή και πότε γιορτινή – η ζωή όλη των θεριστών, των αγροτών, των ανθρώπων της γης: οι έρωτες, τα πάθη, τα όνειρά τους, ζωγραφισμένα με ενάργεια, απλότητα κι ειλικρινή αγάπη.

Ο Ελίν Πελίν στα δεκατρία αφηγήματα του τόμου αυτού σκιαγραφεί αριστουργηματικά την –όχι και τόσο ξένη στον Έλληνα αναγνώστη– καθημερινότητα των απλών ανθρώπων της γειτονικής Βουλγαρίας. Οι διηγήσεις του ποικίλλουν: από τη συγκινητική και λιτή ιστορία ενός Γέρικου βοδιού ή ενός κρυφού έρωτα Δίπλα στον νερόμυλο, μέχρι την περιγραφή της αποσύνθεσης και παρακμής της αγροτικής ζωής κι ενός κόσμου που ολοένα αλλάζει, βαίνοντας προς την εκβιομηχάνιση (Γη, Οι Γέρακες), ο Βούλγαρος συγγραφέας μάς δίνει εξαιρετικά δείγματα της τέχνης του.

Ο αναγνώστης θα νιώσει πως μια βαθιά συγγένεια τον συνδέει με τα πρόσωπα που περνούν από τις σελίδες του βιβλίου. Όλα θα του φανούν γνώριμα: το «κλίμα», οι άνθρωποι, οι συνήθειες, οι νοοτροπίες. Κοινός παρονομαστής: η γη των Βαλκανίων.
Τίτλος βιβλίου:Τα λόγια που ειπώθηκαν
Εκδότης:Ροές
Συντελεστές βιβλίου:Pelin Elin (Συγγραφέας)
Σταθόγιαννης, Πάνος (Μεταφραστής)
ISBN:9789602835074
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2021
Σημείωση:Πρόλογος: Θωμάς Στεργιόπουλος
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Σύγχρονη Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες