Θέατρο Ρόδα, Κινούμενοι καθρέφτες

Μια ψυχολογική προσέγγιση στη θεατρική διδασκαλία
Εκδότης:
Κοάν
Έτος:
2007
ISBN:
9789607895851
Σελίδες:
315
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θέατρο Ρόδα, Κινούμενοι καθρέφτες
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Θέατρο Ρόδα, Κινούμενοι καθρέφτες
Πνευματικότητα είναι η αναζήτηση του πνεύματος μέσα μου, τώρα, ετούτη τη στιγμή. Εκεί στοχεύει το θέατρο Ρόδα. Αυτή είναι η βασική αρχή του Θεάτρου του Ιερού.

Η πειθαρχία που χρειάζεται ο ηθοποιός στην απόδοση του ρόλου του και για να στηθεί η παράσταση είναι ένας φυσικός σύμμαχος σε αυτή την αναζήτηση. Το να γνωρίσω τον εαυτό μου σημαίνει ότι μπορώ να δω τη συμπεριφορά μου να καθρεφτίζεται και πάνω στους συνεργάτες μου, τους κινούμενους καθρέφτες που με περιβάλλουν. Με τον τρόπο αυτόν η θεατρική παιδεία μπορεί να γίνει ουσιαστικό εργαλείο εσωτερικής γνώσης, πράγμα που πάντα ήταν και πάντα είναι ο σκοπός ύπαρξης του θεάτρου του Ιερού. Αυτή είναι η δυνατότητα που διερευνά η Ρόδα.

Το θεατρικό ρεπερτόριό της και τις αρχές της μυθοπλασίας της η Ρόδα τα βρίσκει στους βασικούς μύθους της ανθρωπότητας, στις ιστορίες με τις οποίες μεγάλωσαν οι πολιτισμοί του πλανήτη μας.

Τελικός στόχος, η αφήγηση της βασικής αλήθειας: η προσπάθεια να γνωρίσω τον εαυτό μου είναι το μόνο που μπορεί να δώσει νόημα στη δράση μου στον κόσμο. Αυτό είναι το στοιχείο που έχουν κοινό και μοιράζονται μεταξύ τους όλοι οι μύθοι, όλα τα ιερά κείμενα, όλη η αληθινή φιλοσοφία του κόσμου μας.

Μαρία Περετζή
Τίτλος βιβλίου:Θέατρο Ρόδα, Κινούμενοι καθρέφτες
Υπότιτλος βιβλίου:Μια ψυχολογική προσέγγιση στη θεατρική διδασκαλία
Εκδότης:Κοάν
Συντελεστές βιβλίου:Μακρή, Ιφιγένεια (Συγγραφέας)
ISBN:9789607895851
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2007
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες