Η φιλοσοφία του φόβου

Εκδότης:
Αρμός
Έτος:
2021
ISBN:
9789606153471
Σελίδες:
222
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η φιλοσοφία του φόβου
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
στο καλάθι
Η φιλοσοφία του φόβου
Η Φιλοσοφία του Φόβου αποτελεί το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας που αφορά στα αρνητικά συναισθήματα, με πρώτο την Απελπισία που εκδόθηκε το 2019.
Το βιβλίο, μέσα από την οντολογική και κριτική διερεύνηση, στοχεύει να αναδείξει την απόπειρα των εξουσιαστικών δομών να χειραγωγήσουν τους ανθρώπους, με αφορμή τις απειλές που προέρχονται είτε από την τρομοκρατία είτε από διάφορες πανδημίες είτε από ο,τιδήποτε εμπεριέχει την απειλή του θανάτου. Σε αυτή την προσπάθεια των εξουσιαστικών δομών, μίσθαρνα όργανά τους είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με την τεχνική της διαρκούς τρομοκράτησης και τις διαστρεβλωμένες αλήθειες που προβάλλουν. Ο πολιτισμός μας χρειάζεται εμπιστοσύνη και όχι φόβο.
Οδηγούμαστε σταδιακά σε μια ολοκληρωτική κοινωνία, όπου ο φόβος θα είναι καθολικός. Το πιο πιθανό αποτέλεσμα του σταδιακού ολοκληρωτισμού θα είναι να υπάρχει μια ατμόσφαιρα καχυποψίας και φόβου, καθώς και εύκολης διολίσθησης στη διαφθορά και στην προδοσία μεταξύ των μελών μιας κοινωνίας, με συνέπεια η ζωή να δηλητηριάζεται. Σαφώς, η εμπιστοσύνη και η διαφάνεια περπατούν χέρι-χέρι στην ηλιόλουστη πλευρά του δρόμου, ενώ ο φόβος και η προδοσία περπατούν μαζί στη σκιά.
Τίτλος βιβλίου:Η φιλοσοφία του φόβου
Εκδότης:Αρμός
Συντελεστές βιβλίου:Σερμέτης, Τριαντάφυλλος (Συγγραφέας)
ISBN:9789606153471
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2021
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες