Αισχύλου Ορέστεια

Εκδότης:
Καρδαμίτσα
Έτος:
2008
ISBN:
9789603542247
Σελίδες:
211
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αισχύλου Ορέστεια
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
στο καλάθι
Αισχύλου Ορέστεια
Η μελέτη του Simon Goldhill συνιστά μια γενική εισαγωγή στην Ορέστεια του Αισχύλου - τη μόνη τριλογία της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας που διασώθηκε ακέραιη -, που συγχρόνως αποτελεί την κορυφαία δημιουργία του ευρωπαϊκού θεάτρου και ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το πρώτο μέρος της μελέτης περιστρέφεται γύρω από το πολιτικό και κοινωνικό υπόβαθρο του τραγικού είδους εν γένει, καθώς και γύρω από τη μείζονα αθηναϊκή εορτή των εν Άστει Διονυσίων, στο πλαίσιο της οποίας η τριλογία παραστάθηκε για πρώτη φορά.

Το δεύτερο, και εκτενέστερο, τμήμα της μελέτης αφιερώνεται στην αναλυτική πραγμάτευση της Ορέστειας. Ο Simon Goldhill εστιάζει το ενδιαφέρον του στους κεντρικούς θεματικούς άξονες της τριλογίας - θεοδικία και ανθρωποδικία, οικογενειακή άρα και ύβρις, ισχύς και αυθεντία, ενοχή και εκδίκηση, αντιπαράθεση των δύο φύλων και καθεστηκυία τάξη, μύθος και ιδεολογία του αθηναϊκού Άστεως.

Τέλος, το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της μελέτης είναι αφιερωμένο στην επίδραση που άσκησε η Ορέστεια.

Η σαφήνεια και η ενάργεια που διακρίνουν την εργασία του Simon Goldhill, και η βιβλιογραφία που τη συνοδεύει, την καθιστούν πολύτιμο οδηγό για φοιτητές και διδάσκοντες, καθώς και για το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.
Τίτλος βιβλίου:Αισχύλου Ορέστεια
Τίτλος πρωτότυπου:Aeschylus. The Oresteia
Εκδότης:Καρδαμίτσα
Συντελεστές βιβλίου:Goldhill, Simon (Συγγραφέας)
Παπασυριόπουλος, Αργύρης (Μεταφραστής)
ISBN:9789603542247
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία > Αρχαίοι Ελληνες Συγγραφείς
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες