Γκουντέριαν στρατηγός των Πάντσερ

Εκδότης:
Eurobooks
Έτος:
2006
ISBN:
9789608721845
Σελίδες:
340
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γκουντέριαν στρατηγός των Πάντσερ
Τιμή εκδότη:€20,29
Η τιμή μας: €18,26
στο καλάθι
Γκουντέριαν στρατηγός των Πάντσερ
Η κλασσική αυτή βιογραφία του Στρατηγού Heinz Guderian από τον Kenneth MacKsey δίνει μία σαφή εικόνα της στρατηγικής σκέψεως και των επιθυμιών του πατέρα της σύγχρονης θεωρίας του πολέμου αρμάτων.

Ο Guderian ήταν ένα άτομο των ιδεών που είχε την δυνατότητα να μετατρέπει τις εμπνεύσεις του σε πραγματικότητα. Δεξιοτέχνης της στρατηγικής και της τακτικής, ήταν ο πιο αρμόδιος αξιωματικός για την δημιουργία του Blitzkrieg (κεραυνοβόλου πολέμου) στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Δημιούργησε την γερμανική υπεροχή στα άρματα παρά τις σφοδρές αντιθέσεις από το γερμανικό γενικό επιτελείο στρατού και οδήγησε προσωπικά τις αστραπιαίες εκστρατείες που είχαν ως αποτέλεσμα την υποταγή στους Γερμανούς ενός μεγάλου μέρους της Ευρώπης.

Ο Kenneth Macksey, ένας άνθρωπος των αρμάτων ο ίδιος για πάνω από είκοσι έτη, αποκαλύπτει τον Guderian σαν ένα λαμπρό επαναστάτη σε αναζήτηση ιδεών, και ενός στρατηγού του οποίου η προσωπικότητα, η μεγαλοφυΐα και τα επιτεύγματά του ξεπέρασαν κατά πολύ εκείνα του Rommel. Αυτή η βιογραφία ρίχνει φως στις κρίσιμες εκστρατείες στην Πολωνία, την Γαλλία και την Ρωσία, τις προσπάθειες του Guderian μέσα στην Γερμανική ιεραρχία, και εξετάζει γιατί ο Guderian θαυμάστηκε τόσο πολύ από κάποιους ενώ δυσφημήθηκε από κάποιους άλλους.
Τίτλος βιβλίου:Γκουντέριαν στρατηγός των Πάντσερ
Τίτλος πρωτότυπου:Guderian: Panzer General
Εκδότης:Eurobooks
Συντελεστές βιβλίου:Macksey, Kenneth (Συγγραφέας)
Χαραλαμπάκου, Ασπασία (Μεταφραστής)
Σταυρόπουλος, Δημήτριος Β. (Επιμελητής)
ISBN:9789608721845
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2006
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Στρατός και Άμυνα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες