Οικονομική της ανάπτυξη

Εκδότης:
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Έτος:
2020
ISBN:
9789600121674
Σελίδες:
736
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οικονομική της ανάπτυξη
Τιμή εκδότη:€60,00
Η τιμή μας: €54,00
Οικονομική της ανάπτυξη
Το βιβλίο Οικονομική της Ανάπτυξης: Θεωρία και Πρακτική παρέχει στους φοιτητές και τους επαγγελματίες οικονομολόγους τις προοπτικές και τα εργαλεία που χρειάζονται, προκειμένου να καλλιεργήσουν μια αναλυτική και κριτική σκέψη πάνω στα τρέχοντα μείζονα ζητήματα της οικονομικής ανάπτυξης. Οι Alain de Janvry και Elisabeth Sadoulet κατονομάζουν επτά βασικές διαστάσεις της ανάπτυξης: οικονομική μεγέθυνση, φτώχεια, ευπάθεια, ανισότητα, βασικές ανάγκες, βιωσιμότητα και ποιότητα ζωής.
Το βιβλίο αυτό παρέχει μια ιστορική ανασκόπηση της εξέλιξης της σκέψης γύρω από την ανάπτυξη. Αξιοποιεί τη θεωρία και την εμπειρική ανάλυση, προκειμένου να παρουσιάσει στους αναγνώστες μια συνολική εικόνα για το πώς λειτουργεί η ανάπτυξη, πώς αξιολογούνται οι επιτυχίες και οι αποτυχίες της και πώς μπορούν να εισαχθούν εναλλακτικές λύσεις. Οι συγγραφείς καταδεικνύουν πώς οι διαγνωστικές μέθοδοι, ο σχεδιασμός προγραμμάτων και πολιτικών και η αξιολόγηση επιπτώσεων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση νέων λύσεων απέναντι στις κακουχίες και τη βία που προκαλούν οι αποτυχίες στο πεδίο της ανάπτυξης.
Το παρόν σύγγραμμα πραγματεύεται εξ’ ολοκλήρου την πιο πρωτοπόρα έρευνα που έχει διεξαχθεί σε αυτό το επιστημονικό πεδίο και εφοδιάζει τους αναγνώστες με εργαλεία ανάλυσης για την αξιολόγηση των επιπτώσεων των αναπτυξιακών προγραμμάτων και πολιτικών, με τη βοήθεια πολυάριθμων παραδειγμάτων. Σε όλη την έκτασή του, το περιεχόμενο του βιβλίου υποβοηθείται από σωρεία φιλικών για τον φοιτητή εργαλείων, όπως μελέτες περιπτώσεων, σύνολα ποσοτικών προβλημάτων, ανακεφαλαιωτικές ερωτήσεις και την εκτενή βιβλιογραφία.
Τίτλος βιβλίου:Οικονομική της ανάπτυξη
Τίτλος πρωτότυπου:Development Economics: Theory and Practice
Εκδότης:Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Συντελεστές βιβλίου:Sadoulet Elisabeth (Συγγραφέας)
De Janvry Alain (Συγγραφέας)
Παρτσανάκη Χρυσάνθη (Μεταφραστής)
Ψαλτόπουλος, Δημήτριος (Επιμελητής)
Στοφόρος, Χρυσόστομος (Επιμελητής)
ISBN:9789600121674
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2020
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες