Γράμματα - Ακροβάτες

Εκδότης:
Λευκό Μελάνι
Έτος:
2020
ISBN:
9786185434267
Σελίδες:
32
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γράμματα - Ακροβάτες
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
Γράμματα - Ακροβάτες
Το παραμύθι «Γράμματα – Ακροβάτες», ή καλύτερα τα ίδια τα γράμματα – ακροβάτες, απευθύνονται σε μικρούς μαθητές, αλλά και σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Σκοπός είναι να βοηθηθούν τα παιδιά να γράφουν τα γράμματα πάνω στη γραμμή και όχι εκτός των ορίων της. Το παραμύθι αποτελεί μια έμμεση παρέμβαση για τη βελτίωση της γραφής, της ανάγνωσης και της ορθογραφίας.

Ο Μιχάλης, ένας επιμελής μαθητής, κάθεται στο γραφείο του και μελετάει τα μαθήματά του όταν ξαφνικά αρχίζουν να του μιλούν τα γράμματα του τετραδίου του και να του λένε τα παράπονά τους. Του εξιστορούν, λοιπόν, πως είναι γράμματα- ακροβάτες και το ακροβατικό σχοινί όπου ακροβατούν είναι η γραμμή του τετραδίου. Παραπονιούνται όμως ότι κάποιοι μαθητές δεν τα γράφουν πάνω στη γραμμή του τετραδίου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους! Το “ι” παραπονιέται ότι λόγω αυτών των ατυχημάτων, από “ανάποδο μπαστούνι”, όπως το αποκαλούν, αναγκάστηκε να κρατάει κανονικό μπαστούνι για να περπατάει. Του περιγράφουν τα ρεαλιστικά παθήματά τους μέσα από ιστορίες με χιούμορ.

Με τρόπο ευχάριστο, έμμεσο και διασκεδαστικό, οι μαθητές σίγουρα θα αναγνωρίσουν αρκετά από τα λάθη που κάνουν και οι ίδιοι με τα γράμματα και θα κατορθώσουν αβίαστα, μέσα από αυτή την εμπειρία, να γίνουν περισσότερο προσεκτικοί με τη γραφή τους, αλλά και με την ορθογραφία τους και την ανάγνωσή τους. Γιατί θα έχουν πάντα στον νου τους πως δεν θέλουν να προκαλούν “ατυχήματα” και “τσακωμούς” ανάμεσα στα “γράμματα – ακροβάτες”.

Περιέχει και δεύτερο μέρος με ευχάριστες και ωφέλιμες ασκήσεις για εξάσκηση σε θέματα γραφής, ορθογραφίας και ανάγνωσης. Οι μαθητές μπορούν επίσης να χρωματίσουν το περιεχόμενο των εικόνων.
Τίτλος βιβλίου:Γράμματα - Ακροβάτες
Εκδότης:Λευκό Μελάνι
Συντελεστές βιβλίου:Τσακιροπούλου Ελεάνα (Συγγραφέας)
ISBN:9786185434267
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2020
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες