Τα ψάρια δεν ξέρουν ότι βρέχει

Εκδότης:
Άγνωστο
Έτος:
2008
ISBN:
9789608914582
Σελίδες:
262
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα ψάρια δεν ξέρουν ότι βρέχει
Εκτός κυκλοφορίας
Τα ψάρια δεν ξέρουν ότι βρέχει
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συγγραφέα Παντελή Γιαννουλάκη, με τον παράξενο τίτλο "Τα ψάρια δεν ξέρουν ότι βρέχει".

Πρόκειται για μια εμπνευσμένη σύνθεση 52 πολύ ιδιαίτερων κειμένων-κεφαλαίων, γραμμένων τις νύχτες, «όταν δεν υπάρχουν πολλά παράσιτα στη συχνότητα, όταν όλοι οι άλλοι κοιμούνται, όταν τα μυστήρια κινούνται στο ημίφως, και όταν η πραγματικότητα του κόσμου χαρακτηρίζεται από μία παρηγορητική αοριστία...»

Ο παράξενος τίτλος αυτού του βιβλίου, σε συνδυασμό με τα αφυπνιστικά περιεχόμενά του, θέλει να καταδείξει ορισμένα σημαντικά πράγματα για τη φύση της πραγματικότητας, για την αληθινή μορφή του κόσμου μας και για τη θέση μας μέσα σε αυτήν, αλλά και να δώσει μια ανέλπιστη έμπνευση που μπορεί να μας οδηγήσει σε μια συνταρακτική υπέρβαση του εαυτού και του κόσμου, σε μια υπέρτατη κατανόηση ή σε μια απόδραση.

Ο συγγραφέας, με δεξιοτεχνικό λογοτεχνικό τρόπο, φαντασία και χιούμορ, και έντεχνο φιλοσοφικό προβληματισμό, επιχειρεί μια ρήξη με το οικείο, και συναρπάζεται από την εξερεύνηση, το φανταστικό, την ονειροπόληση, το μυστήριο, το παράξενο, καταδυόμενος σε μία αποκαλυπτική ενδοσκόπηση μαζί με τον αναγνώστη του. Επίσης, επιχειρεί μια τολμηρή καταγγελία της πνευματικής κατάντιας της ανθρωπότητας, των ψευδαισθήσεων μέσα στις οποίες ζούμε, και της τυραννίας που κυβερνά την απογοητευτική καθημερινή μας πραγματικότητα, δίνοντας την έμπνευση που ίσως απαιτείται για την κατανόηση της κατάστασής μας και την αφύπνιση των ιδιαίτερων ανθρώπων, των «Συνταξιδιωτών» του (όπως του αρέσει να ονομάζει τους φίλους και αναγνώστες του).

Βάση αυτού του βιβλίου του Π. Γ. αποτέλεσαν τα φημισμένα editorials του στο περιοδικό Strange, στο γνωστό ιδιόμορφο λογοτεχνικό ύφος των οποίων είναι γραμμένα τα κείμενα του βιβλίου. Η ιδέα για το βιβλίο αυτό προήλθε από τα ψαράκια μιας λιμνούλας που σαν παιδί παρατηρούσε ο συγγραφέας, συνειδητοποιώντας ότι τα ψαράκια δεν ξέρουν απολύτως τίποτε για την αληθινή μορφή του κόσμου και ζουν σε μια δική τους μικρή πραγματικότητα, και μ' αυτά τα ψαράκια παρομοιάζει τους ανθρώπους και την κατάστασή τους. Επίσης, από μια ρήση του C. S. Lewis: «Αγαπώ πολύ το ψάρεμα. Ρίχνεις την πετονιά στο νερό και δεν ξέρεις τι είναι στην άλλη άκρη της. Η φαντασία σου είναι εκεί κάτω...»

Το παράξενο αυτό βιβλίο, με τις καλειδοσκοπικές διηγήσεις του, υπόσχεται μια πολύ συναρπαστική και διασκεδαστική ανάγνωση, που εκπέμπει «μηνύματα από αλλού», και δημιουργεί μια αληθινή φιλία μεταξύ συγγραφέα και αναγνώστη.
Τίτλος βιβλίου:Τα ψάρια δεν ξέρουν ότι βρέχει
Εκδότης:Άγνωστο
Συντελεστές βιβλίου:Γιαννουλάκης, Παντελής Φ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608914582
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2008
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες