Ιωάννης Τραυλός: Η ζωή και το έργο του

Εκδότης:
Καπόν
Έτος:
2020
ISBN:
9786185209612
Σελίδες:
184
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιωάννης Τραυλός: Η ζωή και το έργο του
Τιμή εκδότη:€42,40
Η τιμή μας: €38,16
στο καλάθι
Ιωάννης Τραυλός: Η ζωή και το έργο του
H ζωή και το έργο του Ιωάννη Τραυλού έχουν άρρηκτα συνδεθεί με μεγάλες στιγμές της ελληνικής αρχαιολογίας και την έρευνα των μνημείων του ελλαδικού χώρου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα πέντε χρόνων από τον θάνατό του, το βιβλίο της αρχαιολόγου Αγγελικής Κόκκου μάς παρουσιάζει με τρόπο άμεσο και απλό τη ζωή του Τραυλού και το πολύπλευρο, επί πενήντα και πλέον έτη, έργο του σε διαφορετικούς τομείς τόσο της αρχαιολογίας όσο και της αρχιτεκτονικής. Αν και το όνομά του είναι άρρηκτα δεμένο με την Αθήνα και την Αττική, οι έρευνες και οι εργασίες του καλύπτουν πολλά άλλα μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας αλλά και των βυζαντινών και μεσαιωνικών χρόνων. Ουσιαστική ήταν και η ενασχόλησή του με τη νεοκλασική αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα, όπως και η συμβολή του στην αναστήλωση αρχαίων και βυζαντινών μνημείων, καθώς και στην αποκατάσταση ιστορικών κτηρίων της Αθήνας.

Το πλούσιο εικονογραφικό υλικό και τα σχέδιά του, που διακρίνονται για την καθαρότητα της γραμμής και τη «ζωγραφική» τους απόδοση, συμπληρώνουν τα κείμενα του βιβλίου και αναδεικνύουν την πολυσήμαντη προσφορά του Ιωάννη Τραυλού στη μελέτη και την προβολή των ελληνικών μνημείων.
Τίτλος βιβλίου:Ιωάννης Τραυλός: Η ζωή και το έργο του
Εκδότης:Καπόν
Συντελεστές βιβλίου:Κόκκου, Αγγελική (Συγγραφέας)
ISBN:9786185209612
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2020
Κατηγορίες:Ιστορία > Αρχαιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες