Όσα δεν γνωρίζατε για τον Ευρωπαϊκό Μεσαίωνα (500-1500)

Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2020
ISBN:
9786180323788
Σελίδες:
352
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Όσα δεν γνωρίζατε για τον Ευρωπαϊκό Μεσαίωνα (500-1500)
Τιμή εκδότη:€16,60
Η τιμή μας: €14,94
στο καλάθι
Όσα δεν γνωρίζατε για τον Ευρωπαϊκό Μεσαίωνα (500-1500)
Ένα βιβλίο πανόραµα της Ευρωπαϊκής Μεσαιωνικής Ιστορίας για να µάθουµε "αλήθειες" που η ιστορική έρευνα αντιπαρέρχεται ή αποσιωπά.

Ο μεσαιωνικός κόσμος της Δύσης δεν είναι τόσο γνωστός στη χώρα μας, όσο π.χ. η μεσαιωνική ελληνική ιστορία της βυζαντινής αυτοκρατορίας ή άλλες ιστορικές περίοδοι. Η κατάλυση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας οδήγησε στην παρακμή της οικονομίας και, συνακόλουθα, στην πολιτισμική παρακμή. Γι’ αυτό και στον Μεσαίωνα δόθηκε ο χαρακτηρισμός "Σκοτεινοί Χρόνοι". Ωστόσο, η εποχή αυτή, που διήρκεσε περίπου 1000 χρόνια, χαρακτηρίζεται από μερικές κρίσιμες στιγμές αλλαγής για τις εξελίξεις της ευρωπαϊκής ιστορίας. Στα τέλη αυτής της περιόδου η Ευρώπη ήταν ένας διαφορετικός κόσμος απ’ ό,τι στις αρχές της και είχε διαμορφώσει την περίπλοκη φυσιογνωμία που διατήρησε λίγο πολύ από τότε ως σήμερα.

Μέσα από μικρά και εύληπτα κείμενα, ο αναγνώστης μπορεί να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες και εν πολλοίς άγνωστες πτυχές που συνδέονται με τις πολεμικές επιχειρήσεις της εποχής, τις σταυροφορίες, τους βασιλιάδες, την Εκκλησία, την οικονομία, την πνευματική και καλλιτεχνική δραστηριότητα, τις μεγάλες γεωγραφικές ανακαλύψεις κ.λπ., που βρίσκονται στη βάση της εμφάνισης του νεότερου κόσμου.
Τίτλος βιβλίου:Όσα δεν γνωρίζατε για τον Ευρωπαϊκό Μεσαίωνα (500-1500)
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Γρυντάκης, Γιάννης Μ. (Συγγραφέας)
Δάλκος, Γεώργιος (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Χόρτης, Έκτορας Γ. (Συγγραφέας)
Χόρτης, Άγγελος (Συγγραφέας)
ISBN:9786180323788
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2020
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες