Αρχαία ελληνικά: Διδακτική του "αδίδακτου"

Διδασκαλία - Αυτενέργεια
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2020
ISBN:
960168932Χ
Σελίδες:
256
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αρχαία ελληνικά: Διδακτική του αδίδακτου
Τιμή εκδότη:€13,50
Η τιμή μας: €12,15
στο καλάθι
Αρχαία ελληνικά: Διδακτική του "αδίδακτου"
Λίγοι μαθητές σήμερα μαθαίνουν -αγαπούν και μαθαίνουν- τα Αρχαία Ελληνικά. Κάτι πρέπει, συνεπώς, να αλλάξει με τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας!

Η προκείμενη εργασία:
- Συστηματοποιεί ορισμένα προαπαιτούμενα της διδασκαλίας του "αδίδακτου" (άγνωστου) κειμένου: ποια είναι η μονάδα λόγου στην οποία εστιάζει αυτή, ποιος ο ρόλος του Συντακτικού, της Γραμματικής και του Λεξικού;
- Παρουσιάζει μια πορεία διδασκαλίας, αξιοποιώντας ποικίλα αποσπάσματα αρχαιοελληνικού λόγου· για τα μικροκείμενα αυτά παρέχονται εισαγωγικά σημειώματα, ερμηνευτικά σχόλια και σχολιασμένες μεταφράσεις.
- Αξιοποιεί στο μάθημα δημοσιευμένες μεταφράσεις: από τη μετάφραση στο πρωτότυπο· παράλληλα, αναπτύσσει και μια διδακτική της μετάφρασης: από το πρωτότυπο στη μετάφραση.
- Διατυπώνει ενδεικτικές ερωτήσεις δομολειτουργικής προσέγγισης, ώστε οι γλωσσικές διατυπώσεις να συνδέονται με το επιδιωκόμενο νόημα και την επικοινωνιακή προθετικότητα του πομπού.
- Καταθέτει γενικές αρχές αξιολόγησης της αρχαιογλωσσικής διδασκαλίας και μια τυπολογία ερωτήσεων πάνω στον νοηματικό άξονα του μικροκειμένου.
- Προτείνει ολοκληρωμένα κριτήρια αξιολόγησης και ενδεικτικές απαντήσεις τους.

Κεντρικό ζητούμενο της διδασκαλίας δεν μπορεί παρά να είναι αυτό που προάγει την αγάπη μας για τον αρχαιοελληνικό λόγο: ο πλούτος των ανθρωπογνωστικών του μηνυμάτων!
Τίτλος βιβλίου:Αρχαία ελληνικά: Διδακτική του "αδίδακτου"
Υπότιτλος βιβλίου:Διδασκαλία - Αυτενέργεια
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Μπετσάκος, Βασίλειος (Συγγραφέας)
ISBN:960168932Χ
Σειρά εκδότη:Εκπαίδευση
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2020, 1η έκδοση
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες