Το ημερολόγιο της Γουχάν: Ανταπόκριση από μια πόλη σε καραντίνα

Εκδότης:
Anubis
Έτος:
2020
ISBN:
9789606232077
Σελίδες:
448
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το ημερολόγιο της Γουχάν: Ανταπόκριση από μια πόλη σε καραντίνα
Τιμή εκδότη:€17,60
Η τιμή μας: €15,84
στο καλάθι
Το ημερολόγιο της Γουχάν: Ανταπόκριση από μια πόλη σε καραντίνα
Το συγκλονιστικό χρονικό μιας περιόδου γεμάτης τρόμο και αγωνία.

Μια αφήγηση λεπτό προς λεπτό από την πόλη όπου ξέσπασε η πανδημία του COVID-19...

Στις 25 Ιανουαρίου 2020, όταν η κυβέρνηση της Κίνας επέβαλε γενικό lockdown στη Γουχάν, η Fang Fang ξεκίνησε να καταγράφει τα γεγονότα και τις σκέψεις της στα social media με τη μορφή ημερολογίου. Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, οι νυχτερινές δημοσιεύσεις της έδωσαν φωνή στους φόβους, την αγωνία, την οργή και τις ελπίδες εκατομμυρίων συμπολιτών της, αντανακλώντας τον ψυχολογικό αντίκτυπο της καθημερινότητας στην επ’ αόριστον απομόνωση χωρίς αξιόπιστες πληροφορίες για την κατάσταση "εκεί έξω" - αφού, εκτός από μοναδικό παράθυρο στον έξω κόσμο, το διαδίκτυο αποτελούσε και βασική πηγή παραπληροφόρησης.

Με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται συνεχώς και την ανασφάλεια να κορυφώνεται, η συγγραφέας αντλούσε κουράγιο από το σθένος φίλων, επαγγελματιών στον τομέα της υγείας και εθελοντών. Παράλληλα, θεώρησε καθήκον της να εκφραστεί ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες και την κατάχρηση της εξουσίας, ερχόμενη σε σύγκρουση με την κυβέρνηση. Καθώς η Fang Fang εξιστορεί τις απαρχές της πανδημίας, εντοπίζουμε μοτίβα και λάθη τα οποία επανέλαβαν πολλές από τις χώρες που αντιμετώπισαν στη συνέχεια τον νέο κορονοϊό. Όπως μας θυμίζει η ίδια, ο εχθρός είναι κοινός για όλη την ανθρωπότητα και ο μόνος τρόπος να τον κατανικήσουμε είναι να συνεργαστούμε αρμονικά.

Μια ανατριχιαστική μαρτυρία για το ξεκίνημα της φονικής πανδημίας γραμμένη από το χέρι μιας από τους πιο καταξιωμένους συγγραφείς της Κίνας.
Τίτλος βιβλίου:Το ημερολόγιο της Γουχάν: Ανταπόκριση από μια πόλη σε καραντίνα
Εκδότης:Anubis
Συντελεστές βιβλίου:Fang, Fang (Συγγραφέας)
Ποπώφ, Νίνα (Μεταφραστής)
ISBN 10:
ISBN 13:
9606232077
9789606232077
Πρώτη έκδοση:Αύγουστος 2020
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Επιστήμες > Θετικές > Βιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες