Το ελάχιστο λεξικό συνεχίζει τη διαδρομή του

Εκδότης:
Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις
Έτος:
2020
ISBN:
9789607800947
Σελίδες:
118
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το ελάχιστο λεξικό συνεχίζει τη διαδρομή του
Τιμή εκδότη:€6,36
Η τιμή μας: €5,72
Το ελάχιστο λεξικό συνεχίζει τη διαδρομή του
Τι είναι η ευθύνη; "Η συνειδητή συμμετοχή, με επίγνωση και αποδοχή των συνεπειών και του αποτελέσματος της εκάστοτε πράξης στο μακρύ χρόνο".
Τι είναι όμως και η αλλαγή; "Πολιτική και κοινωνική έννοια, που στην κατάχρησή της στη διαδρομή, προσέλαβε προοδευτικά στο χρόνο θρησκοληπτικό και σωτηριολογικό χαρακτήρα".

Με τέτοιο τρόπο ξεφυλλίζει βασικές έννοιες του δημόσιου διαλόγου ο Λευτέρης Κουσούλης, πιστός στην άποψή του ότι "Στην πολιτική σύγκρουση κατεξοχήν, οι σημασίες και τα νοήματα δεν είναι όπλο της πολιτικής μάχης, αλλά και αντικείμενο της πολιτικής μάχης. Η εξουσία βρίσκεται στην άκρη της γλώσσας και όχι στην άκρη της κάννης".

Αλλά και παρακάτω: τι είναι η αλλοτρίωση; "Η κατάσταση της συνείδησης σε προχωρημένη φάση αλλοίωσης, τόσο που επανέρχεται ως πραγματική φύση, ενώ έχει γίνει ήδη άλλη".

Τι η παρακμή; "Κατάσταση αδυναμίας διάκρισης, απο μια κοινωνία ή έναν λαό, του ασήμαντου απο το σημαντικό. Η προκύπτουσα παράλυση".
Όσο για το - καταληκτικό - χάος, αυτό είναι "Η αδιάτακτη, χωρίς πλέον ελπίδα συγκρότησης, κατάσταση εννοιών και πραγμάτων, που κυοφορεί μια τελική παραίτηση".

Έτσι πορεύεται η διαδρομή του "Ελάχιστου λεξικού", που βρίσκεται στην τρίτη του παρουσία με 100 πλέον λήμματα, αλλά και με την ωρίμανση που έδωσαν τα τελευταία πολυτάραχα χρόνια.
Τίτλος βιβλίου:Το ελάχιστο λεξικό συνεχίζει τη διαδρομή του
Εκδότης:Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Κουσούλης Λευτέρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789607800947
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2020
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες