Ποινική μεταχείριση των ψυχικώς πασχόντων

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2020
ISBN:
9789606540660
Σελίδες:
144
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ποινική μεταχείριση των ψυχικώς πασχόντων
Τιμή εκδότη:€32,00
Η τιμή μας: €28,80
Ποινική μεταχείριση των ψυχικώς πασχόντων
Στο έργο «Ποινική Μεταχείριση των Ψυχικώς Πασχόντων» προσεγγίζεται το θέμα της ποινικής αντιμετώπισης ατόμων, που ενώ έχουν τελέσει πράξεις οι οποίες τυποποιούνται ως εγκλήματα στον Ποινικό Κώδικα ή σε ειδικούς ποινικούς νόμους, κρίνεται ότι κατά την τέλεσή τους δεν είχαν καταλογισμό ή ήταν μειωμένου καταλογισμού λόγω κάποιας ψυχικής ή πνευματικής διαταραχής.

Μετά από τη συνοπτική παρουσίαση του προϊσχύσαντος νομοθετικού πλαισίου και την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούσε όχι μόνο η νομοθετική ρύθμιση, αλλά και ο τρόπος εφαρμογής της στην πράξη, με αναφορά τόσο στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), όσο και σε παρατηρήσεις της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), παρουσιάζονται οι ισχύουσες ρυθμίζεις και αναλύονται οι αλλαγές σε ό,τι αφορά το είδος των επιβαλλόμενων μέτρων και τον αμιγώς θεραπευτικό τους χαρακτήρα. Επίσης, περιγράφονται τα εγκλήματα για τα οποία μπορεί να επιβληθούν αυτά τα μέτρα και τονίζονται οι θετικές για το άτομο συνέπειες της νέας ρύθμισης, ενώ γίνεται και εκτενής αναφορά στον τρόπο εκτέλεσης των μέτρων αυτών.

Η έκδοση συμπληρώνεται με χρηστικά παραρτήματα νομοθεσίας και νομολογίας. Με τον τρόπο αυτό προσφέρεται στον αναγνώστη ένα ευσύνοπτο και χρήσιμο βοήθημα για την ερμηνεία του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.
Τίτλος βιβλίου:Ποινική μεταχείριση των ψυχικώς πασχόντων
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Συμεωνίδου - Καστανίδου Ελισάβετ (Συγγραφέας)
Μητροσύλη, Μαρία (Συγγραφέας)
Κοσμάτος, Κώστας (Συγγραφέας)
ISBN:9789606540660
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2020
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες