Το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά

Εκδότης:
Μίλητος
Έτος:
2018
ISBN:
9789604649334
Σελίδες:
226
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά
Τιμή εκδότη:€40,00
Η τιμή μας: €36,00
στο καλάθι
Το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μετρά πάνω από 120 χρόνια λειτουργίας και συνεχίζει να αναπτύσσεται, με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, αποτελώντας σήμερα σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.
Οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της ελληνικής θεατρικής σκηνής έχουν μοιραστεί στιγμές της πορείας τους στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: ο Δημήτρης Ροντήρης, ο Αιμίλιος Βεάκης, ο Κάρολος Κουν, ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μίμης Φωτόπουλος, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Μάνος Κατράκης, η Κατίνα Παξινού, η Κυβέλη, και ακόμη πολλοί άλλοι. Στο φουαγιέ του θεάτρου το κοινό έχει απολαύσει τα έργα σπουδαίων συνθετών όπως ο Μενέλαος Παλλάντιος, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Διονύσης Σαββόπουλος. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έδωσε πολιτιστική πνοή στον Πειραιά και το όνομά του ταυτίστηκε με την ιστορία της πόλης και φυσικά την ιστορία της Ελλάδας.
Το κοινό, από την πρώτη στιγμή που λειτούργησε ξανά μετά την ανακαίνιση του, το αγκάλιασε και το έκανε κομμάτι της καθημερινής του ζωής. Τα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικά δρώμενα, οι παραστάσεις, οι συναυλίες, οι εκθέσεις ζωγραφικής, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι ειδικές ξεναγήσεις στον χώρο, κατακλύζονται από το κοινό και προσδίδουν στο Δημοτικό Θέατρο έναν ρόλο πρωταγωνιστικό, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε εθνικό ή ακόμα και διεθνές επίπεδο.
Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το παλιό συναντά το νέο και η παράδοση συναντά τις ανανεωτικές καλλιτεχνικές τάσεις. Είναι η ενσάρκωση του οράματος για την τέχνη που είναι προσιτή σε όλους. Ανοίγεται και απλώνεται στην κοινωνία, αγκαλιάζει όλες τις πτυχές και τις εκφάνσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ανακαλύπτει νέους τρόπους για να προσεγγίσει το κοινό. Αυτός ήταν και ο στόχος μας εξαρχής, να δημιουργήσουμε ένα θέατρο ανοιχτό σε όλους.
Επιπλέον, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποτελεί το στολίδι της πόλης μας, ένα αρχιτεκτονικό μνημείο της σύγχρονης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το κορυφαίο σωζόμενο ελληνικό θεατρικό κτίριο του 19ου αιώνα, κέντρο του Πειραιά. Αυτό δημιουργεί σε όλους μας μια πρόσθετη υποχρέωση για να συμβάλουμε, ώστε αυτός ο εμβληματικός χώρος πολιτισμού και δημιουργίας να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί με ποιοτικές δράσεις και εκδηλώσεις, αντάξιες της ιστορίας του.
Τίτλος βιβλίου:Το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά
Εκδότης:Μίλητος
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Θεοδωράκης, Μίκης (Συγγραφέας)
Γεωργουσόπουλος, Κώστας, 1937- (Συγγραφέας)
Ευαγγελάτου, Κατερίνα (Συγγραφέας)
Μπαφούνη, Ευαγγελία (Συγγραφέας)
Ντορίζας, Νικόλας Σ. (Συγγραφέας)
Μίλεσης, Στέφανος (Συγγραφέας)
Κρασονικολάκης, Δημήτρης (Συγγραφέας)
Γιαννέλος, Γιάννης (Συγγραφέας)
κ.ά. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604649334
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2018
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Θέατρο
Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες