Περιπέτειες ενός Προξένου, ενός Πρέσβη και ενός Μητροπολίτη

Ιστορική μελέτη
Εκδότης:
Εκδόσεις iWrite.gr
Έτος:
2020
ISBN:
9789606271526
Σελίδες:
120
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Περιπέτειες ενός Προξένου, ενός Πρέσβη και ενός Μητροπολίτη
Τιμή εκδότη:€13,00
Η τιμή μας: €11,70
στο καλάθι
Περιπέτειες ενός Προξένου, ενός Πρέσβη και ενός Μητροπολίτη
Προξενικός υπάλληλος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη από το 1773, ο Εσπρί-Μαρί Κουζινερύ, οργώνει τη Μακεδονία για δουλειές του προξενείου αλλά και, κυρίως, για να τροφοδοτήσει το μεγάλο του πάθος, τη συλλογή αρχαίων νομισμάτων. Είναι ο πρώτος άνθρωπος από τη Δύση που θα περιγράψει τη χώρα του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, όχι από θρύλους ή ιστορικές πηγές, αλλά όπως τη βλέπουν τα μάτια του. Στο βιβλίο «Ταξίδι στη Μακεδονία» μας παίρνει μαζί του στην αναζήτηση των πρωτευουσών της Αρχαίας Μακεδονίας, των Αιγών και της Πέλλας, με οδηγούς μορφωμένους εντόπιους και τους αρχαίους συγγραφείς που μελέτησε στα γυμνασιακά του χρόνια.

Στα Βοδενά, την αρχαία και σημερινή Έδεσσα, τότε ταυτιζόμενη εσφαλμένως με τις Αιγές, συναντά τον γηραιό Μητροπολίτη Βοδενών Γερμανό και αργότερα τον πολύ νεότερο διάδοχό του, τον μορφωμένο και επιβλητικό Μελέτιο.

Την παρουσία του Κουζινερύ στη Μακεδονία αξιοποιεί και ο πρέσβης της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη, ο πλούσιος κόμης Σουαζέλ-Γκουφιέ, παθιασμένος αρχαιολάτρης και μέγας συλλέκτης αρχαιοτήτων. Ο κόμης είχε δοκιμάσει ανεπιτυχώς να πάρει άδεια από την Πύλη για την απόσπαση των γλυπτών του Παρθενώνα, είκοσι χρόνια πριν από τον λόρδο Έλγιν.

Προς τα τέλη της δεκαετίας του 1780 ο Μελέτιος εξαφανίζεται ξαφνικά από την Έδεσσα. Ποιες απίστευτες συγκυρίες θα φέρουν κοντά τον Πρόξενο, τον Πρέσβη και τον Μητροπολίτη; Και ποια ερωτήματα για την πορεία τους μπορούμε, ίσως, να απαντήσουμε;
Τίτλος βιβλίου:Περιπέτειες ενός Προξένου, ενός Πρέσβη και ενός Μητροπολίτη
Υπότιτλος βιβλίου:Ιστορική μελέτη
Εκδότης:Εκδόσεις iWrite.gr
Συντελεστές βιβλίου:Σιβένας, Νικηφόρος (Συγγραφέας)
ISBN:9789606271526
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2020
Κατηγορίες:Ιστορία > Ιστορικό Δοκίμιο
Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες