Η αποσύνθεση του Ευρωατλαντισμού και ο νέος αυταρχισμός

Παγκόσμια μετατόπιση ισχύος
Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2020
ISBN:
9789604589333
Σελίδες:
232
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η αποσύνθεση του Ευρωατλαντισμού και ο νέος αυταρχισμός
Τιμή εκδότη:€13,00
Η τιμή μας: €11,70
στο καλάθι
Η αποσύνθεση του Ευρωατλαντισμού και ο νέος αυταρχισμός
Οι κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις αποτελούν καμπύλες μάθησης τόσο για τους απλούς ανθρώπους όσο και για τους δημόσιους διανοούμενους, και ιδιαίτερα τους νέους. Μόνο τότε η ταξική εξουσία αποκαλύπτει την πιο άσχημη φύση της, ασκώντας τεράστιες πιέσεις σε κοινωνίες και οικογένειες. Το επιχείρημα που παρουσιάζεται εδώ είναι μια προσπάθεια να αποδειχθεί πως υπάρχει κάτι θεμελιωδώς λανθασμένο με το ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Η ιστορία που αφηγείται το βιβλίο αυτό είναι ότι η βασική αιτία του δεξιού λαϊκισμού και του ρατσισμού δεν πηγάζει από την κοινωνία των πολιτών και τις στάσεις του καθενός από τους πολίτες, αλλά από τους ελιτιστικούς θεσμούς και την υψηλή πολιτική του υπερατλαντικού κόσμου, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε σοβαρή κρίση και παρακμή, εξαιτίας -μεταξύ άλλων- της παρατηρούμενης μετατόπισης της παγκόσμιας ισχύος προς τις ασιατικές οικονομίες.

Όπως θα διαπιστώσουν οι αναγνώστες, αυτό το βιβλίο περιέχει ακόμη πολλά περισσότερα. Πολλοί ήδη θα αναρωτιούνται: τι ρεαλιστικό προτείνει πολιτικά; Είναι σαφές ότι λείπει μια γνήσια και πρωτότυπη δημοκρατική εναλλακτική λύση τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να εξηγηθεί στον κόσμο τι πραγματικά συμβαίνει. Αυτό το βιβλίο προσπαθεί να ανοίξει μια τέτοια προοπτική.
Τίτλος βιβλίου:Η αποσύνθεση του Ευρωατλαντισμού και ο νέος αυταρχισμός
Υπότιτλος βιβλίου:Παγκόσμια μετατόπιση ισχύος
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Φούσκας Βασίλης Κ. (Συγγραφέας)
Gökay, Bülent (Συγγραφέας)
ISBN:9789604589333
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2020
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες