Λόγια της πλώρης

Θαλασσινά διηγήματα
Εκδότης:
Συλλογή
Έτος:
1995
ISBN:
9789606705427
Σελίδες:
235
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Λόγια της πλώρης
Τιμή εκδότη:€15,44
Η τιμή μας: €13,90
στο καλάθι
Λόγια της πλώρης
Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας ανήκει στη χορεία των Ελλήνων λογοτεχνών που καλλιέργησαν το σύντομο ρεαλιστικό διήγημα. Ενταγμένος και ο ίδιος στο κίνημα του δημοτικισμού θεωρούσε επιτακτική ανάγκη την ανατροπή του γλωσσικού κατεστημένου της καθαρεύουσας.

Γεννημένος στα Λεχαινά της Ηλείας, σπούδασε ιατρική στην Αθήνα και υπηρέτησε ως γιατρός στο εμπορικό ναυτικό και στο στρατό. Περιδιαβαίνοντας την ελληνική επαρχία ο Καρκαβίτσας γνώρισε από κοντά τη ζωή των ανθρώπων, (στεριανών και ναυτικών) που περιγράφει. Ο τρόπος ζωής των χωρικών, η γλώσσα, οι παραδόσεις και οι συνήθειες τους απετέλεσαν το πρωταρχικό υλικό του συγγραφέα. Στο έργο του δίνεται μια ζωντανή και παραστατική εικόνα της ελληνικής επαρχίας, ενώ τα "Λόγια της πλώρης", έργο αφιερωμένο στη θάλασσα και στον κόσμο των ναυτικών παραμένει από τα πιο γνωστά και δημοφιλή έργα του.

Πρόκειται για 21 θαλασσινά διηγήματα με πρωταγωνιστές ανώνυμους ναυτικούς και θέμα τη σκληρή καθημερινότητα της ναυτοσύνης. Κυρίαρχη σε όλο το έργο είναι η παρουσία της θάλασσας, σκοτεινής και ταραγμένης, που έχει την παράδοξη δύναμη να απειλεί και να εκμηδενίζει τον άνθρωπο αλλά συνάμα να εμπνέει πάθος.
Τίτλος βιβλίου:Λόγια της πλώρης
Υπότιτλος βιβλίου:Θαλασσινά διηγήματα
Εκδότης:Συλλογή
Συντελεστές βιβλίου:Καρκαβίτσας Ανδρέας (Συγγραφέας)
ISBN:9789606705427
Στοιχεία έκδοσης: 1995
Σημείωση:Εισαγωγικό σημείωμα: Κατερίνα Δουζένη.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Κλασική Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες