Ζητήματα από την εφαρμογή της ρήτρας off-hire στα ναυλοσύμφωνα

Σύγκριση αγγλικού και ελληνικού δικαίου
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2020
ISBN:
9789606540264
Σελίδες:
176
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ζητήματα από την εφαρμογή της ρήτρας off-hire στα ναυλοσύμφωνα
Τιμή εκδότη:€37,00
Η τιμή μας: €33,30
Ζητήματα από την εφαρμογή της ρήτρας off-hire στα ναυλοσύμφωνα
Το έργο "Ζητήματα από την εφαρμογή της ρήτρας Off-hire στα ναυλοσύμφωνα. Συγκριτική μελέτη αγγλικού και ελληνικού δικαίου" εξετάζει ένα σύγχρονο και με σπουδαίο πρακτικό ενδιαφέρον θέμα στον χώρο του διεθνούς ναυτικού δικαίου. Στις συμβάσεις ναύλωσης κατά χρόνο (time charters), σχεδόν χωρίς εξαίρεση, προβλέπονται οι λεγόμενες off-hire clauses, σύμφωνα με τις οποίες, ο ναυλωτής δικαιούται να αναστέλλει τη διαρκή υποχρέωσή του προς καταβολή του ναύλου, όταν και για όσο χρονικό διάστημα συντρέχει κάποιο ή κάποια από τα περιγραφόμενα σε αυτές πραγματικά περιστατικά, εξαιτίας των οποίων παρεμποδίζεται η πλήρης λειτουργία του πλοίου.

Η μελέτη στοχεύει να αναδείξει τα σημαντικότερα νομικά και πραγματικά ζητήματα που εγείρονται εκ της εφαρμογής της ρήτρας off-hire, η οποία έχει αναπτυχθεί από το αγγλικό δίκαιο των συμβάσεων, έχοντας βασιστεί για τον σκοπό αυτόν στην ανάλυση της αγγλικής κυρίως νομολογίας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του συγκεκριμένου έργου έγκειται στο ότι συγχρόνως εξετάζονται οι συνέπειες της συγκεκριμένης ρήτρας, σε περίπτωση που, ως εφαρμοστέο δίκαιο σε αυτή, κριθεί το ελληνικό δίκαιο.

Στο πρώτο μέρος της μελέτης αναλύονται διάφορα επιμέρους ζητήματα που σχετίζονται με τις προϋποθέσεις εφαρμογής της ρήτρας, ενώ, στο δεύτερο μέρος διερευνάται ο τρόπος αλληλεπίδρασης και η σχέση της ρήτρας off-hire με τα λοιπά δικαιώματα και υποχρεώσεις των μερών στο πλαίσιο εκτέλεσης της σύμβασης ναύλωσης, δίνοντας έμφαση σε εκείνα του ναυλωτή, τόσο κατά το αγγλικό όσο και κατά το ελληνικό δίκαιο.

Το έργο αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα για τους δικηγόρους, τους ακαδημαϊκούς, τα στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς και τους νομικούς, εν γένει, που ασχολούνται με το ναυτικό δίκαιο.
Τίτλος βιβλίου:Ζητήματα από την εφαρμογή της ρήτρας off-hire στα ναυλοσύμφωνα
Υπότιτλος βιβλίου:Σύγκριση αγγλικού και ελληνικού δικαίου
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Μητσάκος, Δημήτριος Ι. (Συγγραφέας)
Αθανασίου, Λία Ι. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789606540264
Σειρά εκδότη:Σπουδές Ναυτικού και Μεταφορικού Δικαίου
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2020
Σημείωση:Πρόλογος: Λ. Αθανασίου.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες