Ρήξη

Ο πόλεμος της τεχνητής νοημοσύνης
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2020
ISBN:
9789601435435
Σελίδες:
320
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ρήξη
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Ρήξη
Στην αυγή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, ένας νέος πολιτισμός προετοιμάζεται και θα διαπεράσει τις κοινωνίες μας. Οι βίαιες προσαρμογές θα αυξήσουν ταυτόχρονα τις διαιρέσεις και τις συγκρούσεις μεταξύ αυτών που ωφελούνται και εκείνων που ζημιώνονται από τις ραγδαίες τεχνολογικές καινοτομίες.

Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο που αναδεικνύει καίρια θέματα:
Την ανάδυση των επιδιώξεων όλων, και κυρίως των ΗΠΑ και της Κίνας, οι οποίες με τον οικονομικό και τεχνολογικό πόλεμο που έχουν κηρύξει τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να παραμείνουν ή να αναδειχθούν ηγεμονικές δυνάμεις στον κόσμο, ώστε να έχουν το οικονομικό, τεχνολογικό και γεωστρατηγικό πλεονέκτημα.

Τον ρόλο της σύγχρονης τεχνολογίας, και ειδικότερα της τεχνητής νοημοσύνης, που έρχεται να επηρεάσει τις γεωοικονομικές, γεωστρατηγικές, γεωπολιτικές και γενικότερα τις διεθνείς σχέσεις.
Τι ακριβώς σημαίνει ψηφιακή οικονομία.
Ποιες οι διάφορες πτυχές και επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στο άμεσο μέλλον, στην αγορά εργασίας, στους τομείς των μεταφορών, των χρηματοπιστωτικών αγορών, της υγείας, της ενέργειας, των έξυπνων πόλεων.

Ποια είναι τα θέματα της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης.
Ποιες οι στρατηγικές ανάπτυξής της από τις διάφορες χώρες, οι απειλές του κυβερνοπολέμου και τα σενάρια της έκβασής του.
Ποιες οι στρατηγικές των μεγάλων δυνάμεων σχετικά με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις στρατιωτικές και γενικότερα στις αμυντικές τεχνολογίες που θα τους επιτρέψουν να έχουν ένα στρατιωτικό και, κατ' επέκταση, γεωστρατηγικό πλεονέκτημα.
Τίτλος βιβλίου:Ρήξη
Υπότιτλος βιβλίου:Ο πόλεμος της τεχνητής νοημοσύνης
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Ρουμελιώτης, Παναγιώτης Β. (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9601435433
9789601435435
Πρώτη έκδοση:Φεβρουάριος 2020
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες