Σχολείο, οικογένεια και κοινότητα

Συνεργασία, ενδυνάμωση και ανάπτυξη
Εκδότης:
Αρμός
Έτος:
2019
ISBN:
9789606152214
Σελίδες:
780
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σχολείο, οικογένεια και κοινότητα
Τιμή εκδότη:€37,50
Η τιμή μας: €33,75
στο καλάθι
Σχολείο, οικογένεια και κοινότητα
Το Σχολείο, η Οικογένεια και η Κοινότητα αποτελούν τρία διακριτά αλλά ταυτοχρόνως αλληλεξαρτώμενα συστήματα. Στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα ανακύπτουν ολοένα και πιο συχνά προβλήματα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας αυτών των τριών συστημάτων.

Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται μία συστηματική παρουσίαση σύγχρονων θεωρητικών και μεθοδολογικών προσεγγίσεων και πρακτικών εφαρμογών, οι οποίες προέρχονται από το επιστημονικό πεδίο της επικοινωνίας Σχολείου, Οικογένειας και Κοινότητας.

Μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται: στη λειτουργία, στη δυναμική και στις δυνατότητες του κάθε συστήματος ξεχωριστά (Σχολείου, Οικογένειας και Κοινότητας)· σε καθιερωμένα θεωρητικά μοντέλα (παρουσίαση, αποτίμηση και κριτική προσέγγιση)· στην παρουσίαση καλών πρακτικών και παραδειγμάτων από εφαρμοσμένα προγράμματα και έρευνες, τα οποία συνδέουν τη θεωρία με την πράξη και αναδεικνύουν τις δυνατότητες του κοινωνικοπαιδαγωγικού ρόλου του σχολείου αλλά και της οικογένειας στην εκπαίδευση των παιδιών.

Επίσης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικά ζητήματα, τα οποία διευκολύνουν εκπαιδευτικούς, γονείς και εκπροσώπους της κοινότητας στο να σχεδιάζουν, να εφαρμόζουν, να υποστηρίζουν, να αξιολογούν και να επανασχεδιάζουν από κοινού προγράμματα, με στόχο την ουσιαστική συνεργασία, την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη του Σχολείου, της Οικογένειας και της Κοινότητας.
Τίτλος βιβλίου:Σχολείο, οικογένεια και κοινότητα
Υπότιτλος βιβλίου:Συνεργασία, ενδυνάμωση και ανάπτυξη
Εκδότης:Αρμός
Συντελεστές βιβλίου:Μυλωνάκου - Κεκέ, Ηρώ (Συγγραφέας)
ISBN:9789606152214
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2019
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Συμβουλευτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες