Μακαριότητα ή Το όνειρο του μηχανικού Ρέιν

Εκδότης:
Εκδόσεις s@mizdat
Έτος:
2019
ISBN:
9786185220327
Σελίδες:
85
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μακαριότητα ή Το όνειρο του μηχανικού Ρέιν
Τιμή εκδότη:€9,00
Η τιμή μας: €8,10
στο καλάθι
Μακαριότητα ή Το όνειρο του μηχανικού Ρέιν
Μία νέα σειρά εγκαινιάζουν οι εκδόσεις S@mizdαt, με έργα της ρωσικής δραματουργίας, με σκοπό να φέρουν κοντά στον Έλληνα αναγνώστη μεγάλα έργα της ρωσικής θεατρικής παράδοσης.
Την αυλαίας της σειράς S@mizdαt/θ ανοίγει το θεατρικό έργο του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ "Μακαριότητα ή το όνειρο του μηχανικού Ρέιν", το οποίο ανήκει στο κύκλο των έργων που αφιέρωσε ο μαιτρ της ρωσικής λογοτεχνίας στην Αντι-ουτοπία.

Ένας αλλοπαρμένος μηχανικός, ο Ρέιν ανακαλύπτει μία μηχανή του χρόνου, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες της να πηγαινοέρχονται στο χρόνο. Κατά την εξέλιξη της πλοκής ο μηχανικός και άλλοι ήρωες βρίσκονται στην τέλεια οργανωμένη κοινωνία του μέλλοντος, όπου μπλέκονται οι ζωές κομισάριων, του Ιβάν του Τρομερού, των αιωνίως παρόντων γραφειοκρατών, αλλά και των ποταπών πλασμάτων που κάνουν τα πάντα για να γοητεύσουν την εξουσία και να απολαύσουν μικρά προνόμια.
Το έργο αυτό είχε δύσκολη πορεία στη ρωσική δραματουργία. Ενώ γράφτηκε κατά παραγγελία, με την πρώτη ανάγνωση προκάλεσε τη δυσφορία των διαχειριστών του σοβιετικού πολιτισμού και δεν ανέβηκε στη σκηνή, παρά μόνο πολλά χρόνια μετά το θάνατο του δημιουργού.
Αριστοκράτης του πνεύματος και εργάτης της γραφής ο Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ αφιέρωσε τη ζωή του στη ρωσική λογοτεχνία και δραματουργία, είχε όμως το θλιβερό προνόμιο να δει τα έργα του να απαγορεύονται και τα μυθιστορήματά του να καταχωνιάζονται στα συρτάρια των κρατικών εκδόσεων λογοτεχνίας. Η ιστορία άργησε πολύ να τον δικαιώσει, πράγμα που ήρθε πολλές δεκαετίες μετά το θάνατό του, χάρη στις άοκνες προσπάθειες της τελευταίας του συζύγου, αλλά και των λίγων πιστών μυημένων στο έργο του επιμελητές και κριτικούς.
Τίτλος βιβλίου:Μακαριότητα ή Το όνειρο του μηχανικού Ρέιν
Εκδότης:Εκδόσεις s@mizdat
Συντελεστές βιβλίου:Bulgakov, Michail Afanasjevic, 1891-1940 (Συγγραφέας)
Τριανταφυλλίδης Δημήτρης Β. (Μεταφραστής)
ISBN:9786185220327
Σειρά εκδότη:Βόρειο Σέλας
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2019
Σημείωση:Εισαγωγή: Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες