Αποφάσεις από το διάστημα

Πληροφορίες και δορυφορική τεχνολογία
Εκδότης:
Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Έτος:
2019
ISBN:
9789600808247
Σελίδες:
456
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αποφάσεις από το διάστημα
Τιμή εκδότη:€22,00
Η τιμή μας: €19,80
στο καλάθι
Αποφάσεις από το διάστημα
Το επίκαιρο αυτό βιβλίο ασχολείται με την επιρροή των εκτιμήσεων των Υπηρεσιών Πληροφοριών στη λήψη αποφάσεων εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Εξετάζοντας τη σκοτεινή "επιχείρηση της κατασκοπίας", εστιάζει σε ένα θέμα που δεν έχει ακόμη μελετηθεί διεθνώς: τη συμβολή της πληροφόρησης που προέρχεται από δορυφόρους στη λήψη αποφάσεων.

Μέσα από μια επίπονη και τεκμηριωμένη εργασία, αναλύεται πώς η πληροφόρηση από τις αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών επηρέασε τις αποφάσεις 14 Προέδρων. Παρουσιάζονται απόψεις και των δύο πλευρών: και των ληπτών αποφάσεων και της αμερικανικής κοινότητας πληροφοριών. Βασίζεται σε δηλώσεις και απομνημονεύματα Προέδρων, καθώς και σε αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα που ανατρέπουν παγιωμένες πεποιθήσεις για την αλήθεια των πραγμάτων. Η ανάλυση συμπληρώνεται από κριτικά στοιχεία τρίτων, που πέραν της ακαδημαϊκής γνώσης, συνδυάζουν και τεχνική εμπειρία στο αντικείμενο.

Περιλαμβάνει άγνωστα γεγονότα για τη χρήση των δορυφόρων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία. Εμβαθύνει στον αδιαφανή ρόλο τους στην εξάλειψη του φόβου και των παρανοήσεων στις σχέσεις ΗΠΑ-Σοβιετικής Ένωσης την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και στην ύφεση που ακολούθησε, αναλύει την επιτυχία των πληροφοριών και τις εσφαλμένες προβλέψεις πολιτικής στους δύο πολέμους στο Ιράκ και εξηγεί γιατί οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει τη διπλωματική λύση στη Βόρεια Κορέα.

Η "διαστημική" διάσταση της κατασκοπίας για μία περίοδο τουλάχιστον 50 ετών προκύπτει ότι είναι καταλυτική. Τόσο οι Εθνικές Εκτιμήσεις Πληροφοριών των ΗΠΑ, όσο και το Ημερήσιο Δελτίο Πληροφοριών των Προέδρων βασίζονται κυρίως στα προϊόντα των δορυφόρων. Για την Ελλάδα το βιβλίο αυτό είναι ορόσημο στη μελέτη των πληροφοριών που προέρχονται από το Διάστημα.
Τίτλος βιβλίου:Αποφάσεις από το διάστημα
Υπότιτλος βιβλίου:Πληροφορίες και δορυφορική τεχνολογία
Εκδότης:Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Συντελεστές βιβλίου:Κολοβός, Αλέξανδρος (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9600808244
9789600808247
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση:Οκτώβριος 2019
Τόμος:
Σημείωση:Πρόλογοι: Κώστας Τσίπης, Αθανάσιος Πλατιάς, Παναγιώτης Τσάκωνας.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες