Το βιος του Μάρκου Λαοπόδη

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
ΑΛΔΕ Εκδόσεις
Έτος:
2008
ISBN:
9789608994737
Σελίδες:
190
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το βιος του Μάρκου Λαοπόδη
Τιμή εκδότη:€5,00
Η τιμή μας: €4,50
Το βιος του Μάρκου Λαοπόδη
Στα μέσα του εικοστού αιώνα: Από τα ερείπια, του πολέμου άρχισε μία νέα πραγματικότητα χωρίς το παλιό αρχοντολόι στα επτάνησα. Οι περισσότερες περιουσίες χάθηκαν τα "τζάκια" καταργήθηκαν.

Πολλές από τις οικογένειες των αρχόντων είχαν σβήσει οριστικά, όχι σαν συνέπεια του πολέμου, αλλά γιατί κατά κάποιο περίεργο τρόπο τις βάραινε, μία βαριά κατάρα "ακλέριας".

Πολλοί απ' αυτούς δεν είχαν τεκνοποιήσει και δεν υπήρχε σειρά διαδοχής για να κληρονομηθούν οι περιουσίες τους ή ό,τι είχε απομείνει απ' αυτές.

Η "θεία δίκη" όριζε ώστε αυτοί, που άνομα και άδικα στις περισσότερες περιπτώσεις, είχαν πλουτίσει και είχαν εκμεταλλευτεί, όσο δεν παίρνει τους φτωχούς χωριάτες να μη χαίρονται "τα πλούτια τους", ενώ, από την άλλη πλευρά, οι ταλαιπωρημένοι κι αδικημένοι χωρικοί να χαίρονται παιδιά κι εγγόνια. Τα ονόματα των πλούσιων φαμελιών χάνονταν κάτω από τις αδικίες που είχαν κάμει και είχε χαθεί το "έχει" των φτωχών αγροτών. Ο άρχοντας Μάρκος Λαοπόδης έσβησε κι αυτός από την ακλέρια μες στην αποστροφή Θεού κι ανθρώπων.

Κανένας δεν νοιάστηκε γι' αυτό το χαλασμό, όπως αιώνες τώρα κανείς δεν νοιαζόταν για το χαλασμό που γινόταν σε βάρος των φτωχών ανθρώπων. Η κοινωνία τράβηξε το δρόμο της.
Τίτλος βιβλίου:Το βιος του Μάρκου Λαοπόδη
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:ΑΛΔΕ Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Δεσύλλας, Αντώνης (Συγγραφέας)
ISBN:9789608994737
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2008
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες